Flesh & Fantasy

Crveno, crno, belo i diskretno- minimalno boja. Portreti modela, figura sa imenom. I krajnje lični stav i sveopšta mesta, i realno apstrahovan prostor i prostor lišen svake realnosti 

Dizajnirani kanoni subjektivnog shvatanja lepote. Fotografije na kojima vidimo i anđele i bezobraznice, gotovo sterilno hladne, ali istovremeno i pune erotskog naboja. 

Flesh & Fantasy Svetlane Jovanović u Galeriji District je jedna od onih izložbi za koje kažemo: obavezno je pogledajte. Svi koji su bili na izložba potvrdiće to, a bilo je zaista puno gostiju, i svi su se dobro osećali, i zaista su, to se videlo, uživali i u dobrom ambijentu galerije i izložbi zbog koje su došli. Kafica ili sokić u sedećem ili poluležećem položaju, razgovor o umetnosti, ali i ostale teme, uz projekciju fotografija na zidu, kao drugi deo izložbe. Umetnica se potrudila da se pozdravi i ispoštuje sve prisutne poštovaoce njenog dela, lep gest za svaku pohvalu.

Negde između krvi koja curi iz nosa i usana namazanih karminom, crvenim, nalazi se ceo Svetlanin crno-beli svet (taman dovoljno obojen da fotografije možemo smatrati slikama). Ko je makar na tren živeo u tom svetu, nikad ga neće moći zaboraviti.

Bilo bi lepo da na ovu izložbu dođete obučeni u nešto belo; crno; crvrno.

A boja se podrazumeva.

Tekst: Dragan Kljajić
Foto: Marko Risović

Pogledajte još