Dan i noć u pozorištu 27. marta u Beogradu

BEOGRAD, 24. marta 2010. (Beta) - Manifestacija "Dan i noć u pozorištu", u kojoj će učestvovati petnaestak beogradskih teatara, biće održana 27. marta, na Svetski dan pozorišta.

Projekat "Dan i noć u pozorištu" nastao je sa ciljem da se scenska umetnost još više približi publici, rekla je u sredu na konferenciji za novinare u Skupštini Beograda gradska sekretarka za kulturu Ivana Avžner.

Prema njenim rečima, u svim pozorištima prodavaće se karte za predstave koje se igraju 27. marta po jedinstvenoj ceni od 300 dinara.Svaki gledalac će uz kupljenu kartu dobiti i poseban kupon, koji će mu omogućiti da uz 50 odsto popusta kupi po dve karte u svim beogradskim pozorištima tokom aprila, rekla je Avžnerova.

U projektu učestvuju "Atelje 212", Beogradsko dramsko pozorište (BDP), Bitef teatar, Pozorište "Boško Buha", Centar za kulturnu dekontaminaciju, Dadov, Malo pozorište "Duško Radović", Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP), Opera-teatar "Madlenianum".

Učesnici projekta su i Narodno pozorište, Pozorište lutaka "Pinokio", Pozorištance "Puž", Teatar "Slavija", Pozorište na Terazijama, Muzej pozorišne umetnosti, Turistička organizacija Beograda i Savez dramskih umetnika Srbije.

Pogledajte još