...mackam, brljam, uživam...

Dečija iskrena srca i osećanja pretočena u liniju, površinu, boju... na papiru. Galerija prepuna crteža i slika  iz dečije mašte, malih umetnika, sretnih, jer, eto, i njihove izložbe, a ne samo onih "odraslih", "ozbiljnih", "velikih", i eto malo osveženja u inače sumornom svetu "velikih istina"  

Bezbroj osmeha, nemerljiva sreća, neobuzdana znatiželja, pametne okice i igra, igra igra igra.

Kreativna radionica, koju vode umetnice Tatjana Nešović i Mirjana Odić u saradnji sa kolegama iz različitih oblasti vizuelnih umetnosti, osmišljena kao kreativno odrastanje tokom celog života i to kroz kombinacije tri programa, a to su: Mackam, brljam, uživam... Crtam, šaram, stvaram... Kreativnost za poneti... zajedno je sa Galerijom Heart predstavila umetnost ovih divnih malih umetnika. Na izložbi je  promovisan i početak rada sajta radionice  www.creativitytogo.net

Čestitamo svima koji su učestvovali u ovom projektu, a mladim stvaraocima želimo puno, puno lepih umetničkih dela, i da nikad, nikad skroz za ozbiljno ne odrastu potpuno, da uvek u njima ostane nešto od onog što sad imaju u sebi, nešto što je naj, najvrednije... i neka čuvaju svoje radove, da mogu uvek da se podsete najlepšeg dela svog života. A i mi odrasli, ako smo pametni imamo što-šta da naučimo od dece, i nadam se da nikad ne zaboravimo da smo i mi bili deca, a to je najmanje što možemo da učinimo u njihovu korist a za opšte dobro, ako već moramo da odrastemo, mada mislim da baš i ne moramo!?

Tekst: Dragan Kljajić
Foto: Marko Risović

Pogledajte još