Škola stranih jezika "Alfabet", bend Two fingers i DJ Sabore večeras na "Novosadskom Winter Festu"

Na raspevanoj jelki nastupio je hor O.Š. “Sonja Marinković”. Oni su nam pevali pesmice na engleskom jeziku, pa su naši najmlađi posetioci osim plesa i zabave mogli nešto i da nauče.

Pre nastupa hora prisutim se obratio muzičar Ivan Fece Firči. On je rekao da će novogodišnje praznike provesti radno, a da bi za njega idealna proslava Nove godine bila onda kada ne bi radio baš ništa.

Druženje nastavljamo večeras i to prvo sa Deda Mrazom od 16h do 18h. Dođite na Trg slobode i besplatno fotografišite svoje mališane sa Deda Mrazom. Slobodno možete doneti i poklone i paketiće, ukoliko želite da ih Deda Mraz uruči.

Od 18h na raspevanoj jelki nastupiće Škola stranih jezika "Alfabet".

Muzički program nastavljamo na bini od 19h kada će nastupiti bend Two fingers. Priču je najbolje ispričati iz dva pravca. Nakon boravka u inostranstvu, Dejan Seke sa ozbiljnim povredama dva prsta leve šake, zarađenih u Švajcarskoj, dolazi u Srbiju, i zajedno sa svojim dugogodišnjim drugarom, Zoranom Kočovićem Kočom nastavlja da radi ono što najviše voli, a to je da peva i svira, uprkos evidentnom hendikepu na dva prsta, zbog čega i bend dobija naziv Two Fingers. Zoran Kočović sa velikim muzičkim iskustvom, (svirao u jednom od najboljih Hardcore bendova na ovim prostorima, Pitchwise-u kao i u Drop D-u) upotpunjuje celu priču, pa Dejan i Koča potpisuju koautorstvo u svim pesmama benda. Nakon snimljenih par demo snimaka, priključuje se basistkinja Olivera Nikolic, medjutim iz ličnih razloga prestaje sa radom, da bi je zamenio Petar Miljanić, Dejanov sestrić, a kojem je inače primarni instrument gitara. U ekipi je jedno vreme svirao Marko Kravić, bubnjar The Doors tribute benda, The Lost Paris Tapes da bi se umesto njega kao stalni član ustalio Marko Knežević . Od značajnijih svirki vredi pomenuti nastup na ovogodišnjem Demo festu u Banja Luci. Bend nakon stvaranja pesama kreće da prezentuje svoj rad.

Od 20h nastupa DJ Sabore.

U humanitarnoj kućici možete kupiti i rukotvorine koje su pravili štićenici Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Zimska čarolija se ponovo vratila na Trg slobode, a ovogodišnji „Novosadski Winter Fest“ će trajati od 23. novembra do 30. decembra 2017. godine. Svake večeri na Trgu slobode nastupaće dečiji horovi na „raspevanoj jelki“ od 18h, svi zainteresovani mogu da se provozaju fijakerom koji ponovo vozi novosadskim ulicama, kupe različite proizvode, rukotvorine, novogodišnje ukrase ili ukusne specijalitete u drvenim kućicama - kuvano vino, čaj, toplu čokoladu, kurtoš kolač, štrudle, vafle, kobasice, čokoladni giros, kolače i još mnogo toga, učestvuju u različitim dečijim i humanitarnim aktivnostima, a tokom vikenda slušaju novosadske bendove i DJ-ejeve.

I ove godine nagrađujemo najlepše pismo Deda Mrazu. Najmlađi svoja pisma Deda Mrazu mogu da ubace u veliko crveno sanduče, a vlasnika najlepšeg pisma nagradićemo putovanjem. Izvlačenje se održati u subotu 23.12.

"Novosadski Winter Fest" organizuju Color Pres Grupa, Ninamedia, Color Media Communications, Subsidium, HBO Color Media Events, Udruženje "Bač u srcu Bačke". Pokrovitelji manifestacije su Grad Novi Sad, Gradska uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Vojvođanska banka i Heineken Srbija sa brendovima Krušovice, Laško, Amstel i Zaječarsko Crno pivo.

Pogledajte još