Lazović spreman za veću minutažu

BEOGRAD, 25. marta 2010. (Beta) - Talentovani fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović rekao je da je postizanjem pobedničkog gola na utakmici sa Smederevom dokazao da ima kvalitet da igra za lidera srpskog prvenstva.

"Presrećan sam zbog toga što sam baš ja odlučio utakmicu i postigao taj gol. Dugo sam čekao šansu, strpljivo trenirao i mislim da sam pokazao da mogu da igram", rekao je za sajt Zvezde 19-godišnji Lazović, koji je u pobedi nad Smederevom od 2:1 postigao svoj prvi prvenstveni gol za crveno-bele.

Lazović je u Beograd stigao pred početak sezone, ali je retko dobijao šansu kod Vladimira Petrovića. Funkciju trenera Zvezde, ipak, prošle nedelje je preuzeo Ratko Dostanić i odmah ukazao šansu Lazoviću, koji je gol postigao posle samo šest minuta na terenu.

"Svaki trener ima neku svoju viziju i na njemu je da odluči da li ću ja i dalje igrati ili ne. Sada sam iskoristio šansu i postigao gol, ali to ne znači da ću igrati sledeću utakmicu. Poštujem svaku odluku trenera", kazao je Lazović.

Duel sa Smederevo bio je prilika da za Zvezdu debituje i bek Stevan Reljić.

"Zaista super osećaj. Možda i nije bila neka igra, ali za početak mislim da je dobro i nadam se da ću u sledećim utakmicama pružiti još više. Bilo je i treme, osećao se pritisak, ali na kraju je sve ispalo dobro", izjavio je Reljić, koji je, kao i Lazović, svestan da mu mesto u startnoj postavi i dalje nije zagarantovano.

"Trener mi je pružio šansu, mislim da nije bilo loše, ali na njemu je da odluči za dalje. Ja ću se truditi da opravdam poverenje", naveo je Reljić, koji je u Ljutice Bogdana stigao u januaru.

Pogledajte još