Telekom dematovao da postoje procene te kompanije

BEOGRAD, 25. marta 2010. (Beta) - Telekom Srbije negirao je u četvrtak da postoji procena vrednosti tog akcionarskog društva i da su potencijalni investitori prisutni u kompaniji.

Apsolutno su netačni navodi o proceni vrednosti Telekoma Srbija i da ju je provela bilo kakva konsultantska kuća na osnovu podataka o poslovanju iz 2009. godine, kako su preneli pojedini mediji, ističe se u saopštenju. Beogradski dnevni list Politika je u izdanju od četvrtka objavio da je jedna od najpoznatijih svetskih konsultantskih firmi iz SAD, čije se ime drži u tajnosti, procenila da Telekom Srbije vredi između tri i tri i po milijarde evra.

Telekom Srbije, ističe se, najodlučnije demantuju i tvrdnje pojedinih medija da su predstavnici Dojče telekoma ili drugih potencijalnih investitora prisutni u srpskoj telekomunikacionoj kompaniji. To bi, kako se navodi, bilo suprotno zakonu da se bilo kome dozvoli pristup kompanijskim aktima i dokumentaciji, bez adekvatne odluke akcionara - Javnog preduzeća PTT Srbija i grčke kompanije OTE.

Država Srbija je, preko PTT Srbija, vlasnik 80 odsto Telekoma Srbije, a preostalih 20 odsto je u posedu grčke kompanije OTE, čiji je većinski vlasnik Dojče telekom. Telekom Srbije je pozvao medije da sve informacije koje se tiču tog telekomuniacionog preduzeća provere u samoj kompaniji, umesto da objavljuju netačne informacije iz nekompetentnih izvora.

Pogledajte još