Održana 13. dodela godišnjih nagrada u turizmu Wild Beauty Awards

Dodeli ovog prestižnog nacionalnog priznanja prisustvovali su Predsednik Crne Gore Filip Vujanović, potpredsednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović, predstavnici diplomatskog kora i brojne zvanice iz sektora turizma, kulturnog i javnog života.

Imajući u vidu predloge komisije za dodelu nagrada koju čine predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, lokalnih turističkih organizacija, kao i predloge zainteresovane javnosti prikupljene putem on line upitnika, odluku o kategorijama i nagrađenima doneo je Žiri za dodelu "Wild Beauty Awards 2017" kojim je predsedavao Damir Davidović, državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma, a članovi su bili: Željka Radak Kukavičić, direktorica NTOCG, profesor dr Ivo Županović, Zoja Đurović, direktorica srednje muzičke škole "Vasa Pavić", Slađana Šoć, šefica kuhinje hotela "Hilton Podgorica", Bojana Popović, sportistkinja, Sanja Golubović, urednica i novinarka, Dejan Davidović, ugostitelj i Emil Kukalj menadžer u NTOCG.

Ovom prilikom dodeljeno je ukupno 6 nagrada i 2 priznanja pojedincima i organizacijama za izuzetan doprinos unapređenju kvaliteta turističke ponude u 2017. godini.

Dodela prestižnog nacionalnog priznanja WBA ustanovljena je 2005. godine u pravcu podsticanja i afirmacije sektora turizma, unapređenja kvaliteta, promocije i konkurencije, kreiranja i prepoznavanja turističkih vrednosti, a sledeći strateško opredeljenje za stvaranje održivog i prepoznatljivog turističkog proizvoda Crne Gore, čija je osnovna premisa kvalitet na svim nivoima turističke ponude.

Uručene su pohvale, skulpture i plakete "Lovćen" (autora docenta Fakulteta likovnih umetnosti na Cetinju Nenada Šoškića i docenta za grafički dizajn na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju Ane Matić).

Foto: Nadlanu.com

Dobitnici “Wild Beauty Awards 2017” su:

1. Najbolji hotel u 2017 godini - Hotel "Maestral Resot &Casino" - Pržno, Budva

2. Najbolji mali hotel u 2017 godini - Hotel "Majestic", Budva, Kompanija "INC" DOO Budva

3. Najbolja plaža u 2017 godini - Plaža "Lučice", Petrovac, Budva, Kompanija "Pester Co." DOO Budva

4. Najbolji restoran u 2017 godini - Restoranu "Per Sempre", Podgorica, Kompanija "Per Sempre" DOO Podgorica

5. Nagrada za unaprijeđenje turističke ponude u 2017 godini - Lokalna turistička organizacija Bar

6. Nagrada za najbolji turistički proizvod u 2017 godini – Tura "Sankama od Kolašina do Žabljaka", Kompanija "Explorer" DOO, Kolašin

Priznanja:

1. Kategorija Manifestacija: Manifestacija "Od Božića do Božića", NVU Karampana i Lokalna turistička organizacija Kotor

2. Kategorija Festival: "Međunarodni festival klapa Perast" - NVO Međunarodni festival klapa Perast.

Ove godine, po prvi put Nacionalna turistička organizacija Crne Gore dodelila je i posebno priznanje za doprinos u oblasti obrazovanja u turizmu i unapređenju regionalne saradnje profesoru dr Slobodanu Unkoviću iz Beograda, koji je i ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija za doprinos razvoja turizma u svetu, njegov održivi razvoj i obrazovanje kadrova u turizmu.

Pogledajte još