BOGATA SRBIJA: U Beogradu postavljena jelka od 83.000 evra

Foto: Ilustracija/Pixabay
0

Najveća novogodišnja jelka koja je ikada krasila gradske ulice i trgove, visine 18 metara, postavljena je pre nekoliko dana na ulazu u Knez Mihailovu ulicu, a izazvala je veći haos nego ijedna pre nje. Kako svojim izgledom, tako i cenom.

Ona je, prema podacima iz tenderske dokumentacije, koštala 9,97 miliona dinara ili više od 80.000 evra. U cenu je pored same jelke uračunata i njena dekoracija.

Ova cifra je šokirala i samog gradonačelnika Sinišu Malog koji je najavio raskid ugovora.

Iznenađen sam cifrom, odmah sam javio da ugovor bude raskinut istog trenutka. To je isuviše velika cena za jednu jelku – rekao je Mali.

Istraga će utvrditi da li se radi o grešci ili…

Ako je u pitanju greška, ispravićemo je. Ako je bilo nezakonitih radnji, neko će odgovarati – dodao je gradonačelnik.

Kompanija “Keep light” oglasila se ovim povodom, navodeći da je proces koji je sproveden po zakonu i svim propisima, da su na konkursu pobedili i dobili posao.

Ne želeći da naša kompanija na bilo koji način bude umešana u dnevno političku borbu čime je cela priča dobila pogrešnu konotaciju, razumemo stav gradonačelnika Beograda, Siniše Malog i spremni smo da sporazumno raskinemo ugovor koji je potpisan, a koji je još jednom napominjemo, sklopljen nakon javne i transparentne javne nabavke. Pored toga, upravni odbor kompanije “Keep Light” doneo je odluku da pomenutu jelku, donira svim građanima Beograda i da na taj način, ukoliko to Grad Beograd prihvati, damo svoj doprinos u ulepšavanju našeg glavnog grada tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika – navode iz kompanije “Keep light”.

Izvor: Kurir.rs/Blic/D.T.

Foto: Ilustracija/Pixabay

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.