Treći međunarodni festival vina

Prava poslastica za sve one što ne mogu da zamisle dobar ručak bez kvalitetnog vina. Vreme je za vino. Oko 400 vrsta vina iz 80 vinarskih kuća, ukusno i maštovito uređeni štandovi vraćaju veru u suptilnost vina, koje je, bar što se Srbije tiče, dugo u senci piva. 
Vina domaćih proizvođača i gostiju iz Francuske, Italije, Španije, Argentine, Mađarske, Čilea, svih bivših jugoslovenskih republika, Grčke, Australije ili Južne Afrike sigurno će zadovoljiti i najtananije ukuse. Srpski vinogradari osvojili su još 1921. godine medalju za kvalitet u Parizu, a sada čine sve da vrate poverenje u vina sa ovih područja i da počnu ozbiljno da ih izvoze. U svetu se insistira na geografskom poreklu i autohtonim sortama i  vina koja mogu da zadovolje ove kriterijume smatraju se ubedljivo najboljim. 
Na festivalu u Beogradu posetioci mogu da glasaju za najbolja domaća i strana vina. Na ponudi su, od domaćih belih vina, Chardonnay, Malog podruma Palić, "Muskat Otonel" Vršačkih vinograda. Od domaćih crvenih, Cabernet Sauvignon, Mali podrum Radovanović, od stranih belih, Masciarelli, vlasnika Marine Cvetić iz Italije, od stranih crvenih Tannat, vinarija Michel Torino, Argentina... 
Cene su od 200 do 4.000 dinara.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.