Super Bake na novogodišnjem Beogradskom noćnom marketu

„Super Bake“ je poslastičarnice u kojoj će po starim, bakinim receptima kolače spremati penzionerke od 60 do 70 i nešto godina, u toku skraćenog radnog vremena prilagođenog njihovim mogućnostima“, objašnjava Mario Milaković, dizajner i socijani preduzetnik, pokretač ove inicijative i dodaje:

- Kampanja traje do 31.decembra. S obzirom da smo u ovom trenutku skupili tek 57% od potrebnog iznosa da se opremi kuhinja iskreno se nadam da ćemo uspeti da skupimo sve do kraja ove godine i da će bake dobiti opremu i priliku da mese kolače i od toga sebi obezbede dodatak na skromne penzije.

Grupno finansiranje, prikupljanje sredstava putem specijalizovanih internet platformi, pruža sasvim novu šansu za realizaciju i razvoj preduzetničkih i društvenih inicijativa. Razvoj grupnog finansiranja (engleski naziv crowdfunding) u Srbiji trenutno je primetno sporiji nego u zemljama sa razvijenijom ekonomijom. Svetska banka prognozira da će do 2020. godine tržište grupnog finansiranja vredeti 96 milijardi američkih dolara.

Pozivamo vas da u petak 22.decembra u periodu od 17.00 do 18.00 posetite posetite “ Super Bake ” š tand na novogodi š njem Beogradskom no ć nom marketu na pijaci Bajloni i zabeležite pričuMaria Milakovića i nekoliko super baka koje će raditi u ovoj poslastičarnici, i tako podržite ovu humanu ideju socijalnog preduzetništva, kao i razvoj grupnog finansiranja u Srbiji.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da se obratite na e-mail:svetlana.preradovic@gmail.com ili telefon 063 344 974.

Pogledajte još