Jasna Šekarić osvojila zlato u Sidneju

BEOGRAD, 26. marta 2010. (Beta) - Reprezentativka Srbije u streljaštvu Jasna Šekarić osvojila je zlatnu medalju u gađanju malokalibarskim pištoljem na Svetskom kupu u Sidneju.

Šekarićeva je posle solidnog preciznog dela od 294 kruga (tri serije po 98 krugova) nešto slabije gađala brzom paljom paljbom - 291 krug (tri serije po 97 krugova), ali je u raspucavanje ipak usla na prvoj poziciji sa 585 krugova i imala je tri kruga više od Ruskinje Mastjanine i pet krugova bolji rezultat od Australijanke Rajan.

"Zadovoljna sam kako sam gađala u osnovnom delu obzirom da zbog hladnog vremena nismo mogli da treniramo malokalibarskim pištoljem u Srbiji. Imala sam, praktično, samo dva tri treninga i to ovde u Sidneju", rekla je Šekarićeva u izjavi dostaljenoj medijima.

Ovo je 59. zlatna medalja sa Svetskih kupova za Jasnu Šekarić, koja ima i 14 srebrih i osam bronzanih medalja sa ovih takmičenja.

"U finalu sam loše gadjala, nisam imala sigurnost. Ovo strelište mi je ostalo u lepoj uspomeni sa Olimpijskih igara pre deset godina, kada sam osvojila srebro. Radujem se svakoj novoj medalju u karijeri, ovo je lep početak sezone u kojoj nas čeka veliki izazov Šampionat sveta u julu u Minhenu na kome će se vaditi olimpijske vize za London 2012", zaključila je ona.

Pogledajte još