PREDA MNOM JE NAJVEĆI IZAZOV U KARIJERI: Snežana Savić u ulozi Jovanke Broz

Snežana kaže da je pred njom najveći izazov u karijeri dugoj više od tri decenije, kao i obaveza da verno dočara lik žene koja je u stopu pratila Josipa Broza Tita.

- Mi smo još na samom početku rada. Nekako je previše rano da se toj predstavi posvećuje neki prostor i daje toliki publicitet, mada je reč o vrlo značajnoj temi. Oduvek sam želela da tumačim tu ulogu, nema glumice koja takav izazov ne bi prihvatila. To je veoma veliki glumački zadatak i vrlo delikatna rola. Pokušaćemo da to uradimo na pravi način i da to bude na ponos - objašnjava za "Kurir" glumica.

Novi angažman dobila je po preporuci.

- Uloga mi je poverena na inicijativu Filipa Davida i veoma mi je drago što su se setili mene. Dosta fizički ličim na Jovanku. Moj izgled je klasičan, a svakako bi mogla da je igra i žena koja uopšte nema fizičke sličnosti. Mi glumci uvek strepimo i kad je reč o manje zahtevnih rolama - iskrena je Snežana.

Tito i Jugoslavija našoj proslavljenog glumici ostaće u lepoj uspomeni.

- Jovanka je obeležila jedno vreme vladavine "najvećeg sina naroda i narodnosti". Bila je tragična ličnost. Nikad je nisam upoznala, iako mi je bila želja. Bila je omiljena u narodu ne samo zbog svoje lepote nego i držanja - zaključuje glumica.

Snežana Savić dodaje da ipak nije imala prilike da lično upozna Josipa Broza.

- Tita sam videla samo sa scene Doma sindikata. Recitovala sam za njega kao najbolji pionir. Govorila sam pesmu Branka Miljkovića. Okupili su se tada glumci iz svih bivših republika - Rade Šerbedžija, Milena Zupančić i drugi. Bio je tada već ozbiljno bolestan - prisetila se Savićeva.

Monodramu "Ja, Jovanka Broz" publika će moći da vidi početkom marta. Milan Šarac, scenarista i reditelj, u profesionalnu biografiju upisao je dokumentarce o Radošu Novakoviću, Miri Trailović, Zoranu Radmiloviću, Miri Stupici...

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/printskrin

Pogledajte još