Dodeljene nagrade 32. Salona arhitekture

BEOGRAD, 26. marta 2010. (Beta) - Gran pri 32. beogradskog Salona arhitekture dodeljen je arhitektama Dejanu Miljkoviću i Jovanu Mitroviću za kuću-atelje vajara Mrđana Bajića, koja se nalazi na uglu ulica Senjačke i Svetog Nauma u Beogradu.

Priznanja u kategoriji "Arhitektura" dodeljena su Goranu Vojvodiću za poslovni objekat "Aneks" u Resavskoj 23 i Timu ARCVS za rezidencijalni objekat "Kačanski" u Beogradu, Timu AGM za Novu halu sportova u Zrenjaninu i Dejanu Milanoviću i Grozdani Šišović za Objekat neprofitnog stanovanja na Novom Beogradu.

Priznanje u kategoriji "Gosti Salona - delo u inostranstvu" dobili su Ana Džokić, Mark Nilen, Marjetica Potrč i Ingalil Naringbauer za Voćnu i energetsku farmu na javnom trgu, školsko dvorište i prostoriju za slobodno vreme učenika u švedskom gradu Knivsti.

Nagradu u oblasti enterijera dobili su Vladimir Anđelković, Dijana Adžemović Anđelković, Dejana Danilović i Ranko Pavlović za svečanu salu Osnovne škole "Svetozar Marković" u Beogradu, dok je u kategoriji "Publikacije" nagrađen Arhitektonski fakultet iz Beograda za izdavačku delatnost, navodi se u saopštenju.

Pogledajte još