Serbia Open 2010. najjači u rangu

BEOGRAD, 26. mart 2010. (FoNet) - Ovogodišnji teniski ATP turnir Serbia open će početkom maja, zahvaljujući svetskim teniskim imenima koja će okupiti, u terminu održavanja biti najjači teniski turnir u svetu, rekao je danas direktor turnira Goran Đoković.

Pored nosioca i branioca titule Novaka Đokovića, on je najavio da će na turniru učestvovati 21. i 25. reketi sveta, Amerikanci Džon Izner i Sam Kviri, zatim Stanislas Vavrinka iz Švajcarske, Hrvat Ivo Karlović i mnogi drugi poznati svetski teniseri.

Publika će imati priliku i ove godine da vidi i ostale najbolje srpske tenisere, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog i Nenada Zimonjića, rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

Četiri igrača će proći kvalifikacije, specijalne pozivnice sleduju dva igrača, ok će "vajld kard" dobiti tri igrača, čija će imena, prema rečima Đokovića, biti poznata sedam dana uoči turnira.

Zaista smo ponosni na ovu listu, rekao je Đoković i istakao da će "beogradski turnir kvalitetom nadmašiti turnire u Minhenu i Eštorilu".

Kao neke od novina u organizaciji ovogodišnjeg turnira, Đoković je najavio poklon ljubiteljima tenisa: besplatan ulaz u selo i praćenje svih mečeva, osim onih koji se igraju na glavnom terenu.

Ističući da je uspešno organizovanim Serbia open 2009 Beograd dospeo na svetsku tenisku mapu, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izrazio je uverenje da će ove godine turnir biti još bolji.

"Verujem se da će Novaku Đokoviću biti teže da pobedi i šteta je što je prvu titulu odbranio u Dubajiu, a ne ove godine u Beogradu", našalio se Đilas.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcijom teniskog kompleksa taj deo Beograda dobio je potpuno novi izgled.

Đilas je najavio da će uskoro krenuti rekonstrukcija bazenskog dela sportskog centra na Dorćolu, čime će "krajem sledeće godine Beograd dobiti sjajan kompleks kojim može da se podiči".

Generalni direktor kompanije Telekom Branko Radujko, čija kompanija je i ove godine zlatni sponzor turnira, istakao je da samo veliki mogu da se pojave u Telekomu, nazivajući ATP turnir u Beogradu jednom od "najvećih manifestacija u Srbiji".

U prošloj godini su nam osporavali kada smo hteli da sponzorišemo vaterpoliste, košarkaše i Serbia open, podsetio je Radujko, ocenivši da su, na kraju, sve tri stvari ispale perfektne.

Vaterpolisti su uzeli zlato, košarkaši su drugi u Evropi i imamo najbolji teniski turnir u ovoj seriji u svetu, zaključio je Radujko.

Serbia open 2010 serije 250 igra se od 1. do 9. maja. Prva dva dana igraće se kvalifikacioni mečevi.

Pogledajte još