PREPORUKA NEDELJE: Milena Radulović - predstava, restoran, album, serija, film

Gledaoce domaćeg TV formata “Jedne letnje noći” očarala je ulogom Lole Gavrilović, na šta je naročito ponosna, a njeno glumačko umeće ljubiteljima filmske umetnosti uskoro će biti predstavljeno dugo očekivanom komedijom “Patuljci sa naslovnih strana”, gde je Milena zaigrala rame uz rame sa velikim imenima našeg glumišta, kao i novom kriminalističkom serijom RTS-a “Pet”. Radulovićeva je strastveni ljubitelj kafe, verni pratilac modnih trendova i poklonik nekih prohujalih vremena.

Danas sa vama ova dama, za koju kažu da ima potencijala da postane prava filmska diva, deli svojih pet preporuka.

Foto: JDP/Nenad Petrović

POZORIŠNA PREDSTAVA - “AJNŠTAJNOVI SNOVI” (režija Slobodan Unkovski, JDP)

- Ova predstava je rediteljski nešto najinovativnije i najmodernije u našoj zemlji. Priča o Ajnštajnu, njegovim idejama, unutrašnjim borbama i teorijama ispričana je na pitak, inteligentan i zabavan način. Scenografija i kostim su fenomenalni, kao i cela glumačka ekipa ove predstve (Dragan Mićanović kao Ajnštajn, Anita Mančić, Branko Cvejić, Radovan Vujović, Marija Vicković, Nataša Tapušković, Milena Živanović, Milica Gojković, Joakim Tasić, Vučić Perović, Marko Grabež, Filip Đurić i Branka Petrić). Predstava nenametljivo postavlja gledaocu filozofska životna pitanja, izaziva smeh, ali i emocije, i veliki je uspeh što od oktobra jedna ovakva predstava postoji u Beogradu.

jdp.rs

Foto: Promo

RESTORAN “FILTER”

- Gradska atmosfera, prijatni, opušteni ljudi i odlična hrana. Doručak traje ceo dan svaki dan, što je pogotovo dobro vikendom. Kafa je fenomenalna (što je za mene jako važno), a kuvari Dule i Sale će vam ispričati sve o jelima koje jedete i ulepšati vam dan svojom kuhinjom i energijom. Od kada je letos otvoren, nigde drugde ne sedim.

www.facebook.com/filterbgd

Foto: Promo

ALBUM - MARKO LOUIS “BESKRAJ”

- Obožavam Markovu muziku i boju glasa, više od svega mi se dopada što je njegov svaki novi korak u muzici ujedno i njegov veliki muzički i umetnički napredak. U pitanju je miks svega, džeza, narodne - etno muzike, densa i modernog zvuka. Ovaj album je moj izbor ove godine jer je u pitanju potpuno individualan i poseban muzički stil koji je uz to i kvatliteta i prepun emocija, a zvuči svetski.

markolouis.com

Foto: Promo

SERIJA - “VICE PRINCIPALS”

- Ove jeseni je na HBO-u izašla druga sezona serije “Vice principals”. U pitanju je komedija poznatog komičara Dennyja Mcbride-a, u kojoj uz njega glavnu ulogu tumači i Walton Goggins. Ova komedija prati rivalitet dva zamenika direktora jedne gimnazije i njihovu borbu za presto, odnosno mesto direktora. Dve sezone po devet epizoda od po pola sata i mnogo smeha, zabave i kvalitetne komedije. Ako govorimo o domaćim serijama, preporuka je, naravno, “Senke nad Balkanom” jer je veliki iskorak po kvalitetu, scenariju i produkciji na našem trzistu. Uživanje je gledati tako dobru domaću seriju.

www.imdb.com

Film: Promo

FILM - “REKVIJEM ZA GOSPOĐU J”

- Preporučila bih film “Rekvijem za gospođu J” koji sam pogledala ove godine na Festu. Ova tragikomedija izaziva i suze i smeh, i uopšte emociju koja vas drži tri dana. Fenomenalan scenario i režija Bojana Vuletića kao i gluma Mirjane Karanović, Jovane Gavrilović, devojčice Danice Nedeljković i drugih. Svakom ko već nije pogledao bih preporučila ovaj film, jer je kvalitetan, potpun, živopisan i ima veliku snagu. Mislima da nikoga ne može da ostavi netaknutim i ravnodušnim.

www.imdb.com

Autor: Marija Milošević
Foto: Milan Tvrdišić/Privatna arhiva

Pogledajte još