DALI OTKAZ, SPAKOVALI KOFERE I KRENULI U AVANTURU: Upoznajte par koji godišnje zarađuje 200.000 dolara putujući

Profil na Instagramu su pokrenuli pre dve godine nakon sedmomesečnog putovanja svetom koje su platili novcem koji su štedeli za drugi stan. Na kraju putovanja shvatili su da imaju mnogo više pratilaca na društvenim mrežama i tada su došli na ideju da od nomadskog stila živote naprave biznis.

Uspostavili su saradnju sa turističkim agencijama, hotelima i drugim kompanijama i planiraju putovanja koja dokumentuju i objavljuju na svojoj internet stranici i društvenim mrežama. Po postu zarade do 2.000 dolara, a njihova godišnja zarada je oko 200.000 dolara.

- Morate da znate da se to ne događa samo od sebe. Morate energično da radite. Mi na svakih pedeset mesta dobijemo jedno "da" - rekao je Skot.

Iako ono što radi ovaj bračni par mnogima zvuči kao posao iz snova, Kolet ističe da život influensera nije lak, jer se milioni takmiče za angažman istih marketinških kompanija. Broj influensera na društvenim mrežama povećava se iz dana u dan, ali mali je broj onih koji od toga mogu da žive lagodno.

- Nekad smo na plaži samo trenutak dok ne napravimo fotografiju - rekla je Kolet za Bi-Bi-Si.

Svoja putovanja Kolet i Skot planiraju prema željama klijenta, a kada su na putovanju većinu vremena provode fotografirajući se.

Dodatni problem je to što trenutno ne postoje nikakva pravila u ovoj industriji, naročito ne kada je reč o plaćanju.

Takođe, efektivnost influensera je teško merljiva. Jedna studija je pokazala da 38 odsto brendova ne može da kaže da li su povećali prodaju zahvaljujući influenserima, a 86 odsto ne zna na osnovu kojih varijabli influenseri računaju vrednost svojih objava.

Bez obzira na to, 75 odsto njih naredne godine planira još više da uloži u influensere.

- Ako od ovog posla želite da zaradite, morate da budete neverovatni. Morate biti ti koji će zaustaviti nečiji prst dok ujutro pretražuje beskonačnost društvenih mreža i naterati ga da klikne upravo na vaš sadržaj.


Izvor: Kurir.rs/Klix.ba

Pogledajte još