Amira Medunjanin u Sava centru sa gudačima

Foto: Edvin Kalić

- Verujem da će ovaj koncert biti totalno drugačiji od prethodnog u Sava centru. Pridružiće nam se Zagrebački solisti i sigurna sam da nas očekuje lepo druženje. Nekako sam navikla da se beogradskoj publici predstavim sa nečim novim i ne bi valjalo da menjam tradiciju - kaže Amira Medunjanin.

Svetski priznata pevačica sevdalinka i balkanskih tradicionala (čiji je aktuelni hvaljeni album "Damar" ušao među 40 najboljih albuma u 2017. godini prema Transglobal World Music Chart) pre nekoliko godina nastupila je sa Zagrebačkim solistima na jednom zajedničkom koncertu, što opisuje kao "neverovatno iskustvo".

- Bila sam impresionirana njihovim muziciranjem i verovala sam da možemo nešto lepo zajedno da uradimo. Reč je o zaista vrhunskim umetnicima koji žive muziku i meni je velika čast što možemo ponovno da delimo pozornicu. Imamo pripremljen dvosatni program sa Solistima, sa kojima smo imali samo jedan nastup pre i od tada se rodilo puno novih ideja, koje moramo razraditi - kaže Amira.

Sarajka koja je punila Sava centar tri puta do sada, poslednji put u decembru 2016. godine, vraća se u prestižnu beogradsku dvoranu i sa pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem, gitaristom Ante Gelom i kontrabasistom Zvonimirom Šestakom.

- Srećna sam što ćemo opet svi biti na jednom mestu i nadam se da će se Beograđanima svideti nastup. A ako nešto bude nedostajalo, možemo se popraviti na druženju nakon koncerta, kao i uvek - obećava Amira.

Ulaznice za koncert Amire Medunjanin biće u prodaji od sutra koštaće 1.300, 1.700, 2.000 i 2.300 dinara preko mreže Eventim, kao i na blagajni Sava centra.

Na kraju, Amira kaže o željama za 2018. godinu:

- Da se malo našalim. Pre neki dan mi je prijatelj čestitao Novu godinu sledećim rečima: 'Želim ti puno zdravlja, muzike, ćevapa...' znajući da sam nepokolebljiv gurman. A sad kad je reč o željama u narednoj godini, jedva čekam da u Beogradu ponovno odem na ćuretinu s mlincima i Pavlovu tortu, pa onda pravo na koncert u Sava centar. A svim dragim prijateljima u Novoj godini pre svega želim dobro zdravlje i sreću, i puno puno lepih trenutaka. I da nastavimo naše druženje uz muziku još mnogo, mnogo godina.

Foto: Edvin Kalić/Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.