Pobede Juventusa i Fiorentine, gol Jovetića

BEOGRAD, 28. marta 2010. (Beta) - Fudbaleri Juventusa pobedili su Atalantu sa 2:1, u utakmici 31. kola italijanskog prvenstva i prekinuli niz od četiri meča bez pobede.

Juventus je poveo golom kapitena Alesandra Del Pjera u 30. minutu, a izjednačio je Nikola Amoruso u 45. Pobedu torinskim crno-belima doneo je Felipe Melo golom u 82. minutu.
Juventus je 14. pobedom u prvenstvu sa sedmog prešao na šesto mesto na tabeli sa 48 bodova. Toliko ima i petoplasirani Napoli koji je danas pobedio Kataniju sa 1:0 golom Paola Kanavara.

Atalanta se posle poraza nalazi u zoni ispadanja sa 28 bodova i ima dva više od pretposlednje Sijene. Fudbaleri iz Bergama su poslednji put pobedili Juventus na gostovanju u novembru 1989. godine.

Juventus nije pobedio na tri poslednje utakmice u Seriji A, a eliminisan je iz Lige Evropa porazom od Fulama 1:4.

Navijači Juventusa su tokom dana zbog loših rezultata protestovali ispred hotela u kome su se nalazili fudbaleri. Mediji navode da su razočarane pristalice crno-belih gađali igrače jajima, ali i da je jedan navijač udario fudbalera Juventusa Džonatana Zebinu.

Fiorentina je na svom terenu pobedila Udineze sa 4:1 i popela se na osmo mesto na tabeli. Golove za "ljubičaste" postigli su Huan Vargas, Alberto Đilardino, Mario Santana i bivši fudbaler Partizana Stevan Jovetić.

Jedini gol za goste postigao je Simone Pepe.

Poslednjeplasirani Livorno odigrao je nerešeno 1:1 sa Barijem, a istim rezultatom završena je utakmica Sampdorija - Kaljari.

Bez golova završile su se utakmice između Sijene i Đenove, odnosno Kjeva i Parme. 

Pogledajte još