Ubedljive pobede Čelzija i Mančester junajteda, kiks Arsenala

BEOGRAD, 27. marta 2010. (Beta) - Fudbaleri Čelsija deklasirali su na svom terenu Aston Vilu sa 7:1 u utakmici 32. kolu engleskog prvenstva, a igrač sredine terena Frenk Lampard postigao je čak četiri pogotka.

Prvi gol Lampard je postigao u 15. minutu, a u 44. minutu je sa "bele tačke" povisio na 2:0. U 62. minutu Lampard je ponovo iz penala postigao gol, a sjajnu partiju zaokružio je pogotkom u 90. minutu.

Pored Lamparda, odlično je igrao i Floran Maluda, koji je bio strelac u 57. i 68. minutu, a pogodak za Čelsi dao je i Salomon Kalu u 83. minutu.

Fudbaleri Mančester junajteda su ubedljivo savladali domaći Bolton sa 4:0 u utakmici 31. kola engleskog prvenstva i vratili se na prvo mesto na tabeli.

Mančester nije briljirao u prvom poluvremenu, ali je poveo auto-golom Džejlojda Samjuela u 38. minutu.

Aktuelni prvak Engleske u drugom poluvremenu je igrao mnogo bolje i takav nastup krunisao je sa još tri gola za ubedljivu pobedu.

Bugarski internacionalac Dimitar Berbatov u 69. minutu povisio je na 2:0, a devet minuta kasnije isti igrač postigao je i treći pogodak za Mančester junajted. Konačan rezultat postavio je Daron Gibson u 82. minutu.

Reprezentativac Srbije Nemanja Vidić veoma dobro je odigrao svih 90 minuta za Mančester junajted.

Korak nazad u borbi za titulu prvaka napravio je Arsenal, koji je odigrao 1:1 protiv domaćeg Birmingem sitija. Samir Nasri je u 81. minutu doveo "tobdžije" u vođstvo, ali je u poslednjim trenucima meča izjednačio Kevin Filips.

Važnu pobedu u borbi za četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona zabeležio je Totenhem, koji je kod kuće savladao Portsmut sa 2:0.

Pogledajte još