Šalke izbio na prvo mesto, dva gola Tošića za Keln

BEOGRAD, 27. marta 2010. (Beta) - Fudbaleri Šalkea preuzeli su od Bajerna vodeću poziciju na tabeli nemačkog prvenstva, pošto su u Leverkuzenu savladali domaći Bajer sa 2:0 u 28. kolu Bundeslige.

Šalke sada ima 58 bodova, dva više od Bajerna koji je kod kuće izgubio od Štutgarta sa 2:1 i zabeležio četvrti prvenstveni poraz.

Fudbaleri Šalkea do veoma važna tri boda došli su zahvaljujući dvostrukom strelcu Kevinu Kuranjiju, koji je mrežu protivnika zatresao u 11. i 28. minutu.

Utakmica u Minhenu počela je dobro za Bajern, koji je poveo u 32. minutu preko Ivice Olića. Izjednačio je Kristijan Traš u 41. minutu, a veliku pobedu Štutgartu osigurao je Ćiprijan Marica u 50. minutu.

Reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović odigrao je svih 90 minuta u dresu Štutgarta.

Sjajnu partiju pružio je Kuzmanovićev reprezentativni kolega Zoran Tošić postigavši dva gola za Keln koji je u gostima pobedio Hanover sa 4:1.

Prvi pogodak Tošić je dao u 12. minutu, a drugi put u strelce se upisao u 71. minutu. Strelci za goste bili su i Armando Petit u 20. i Milivoje Novaković u 28. minutu.

Utakmica u Berlinu između domaće Herte i Borusije Dortmund završena je bez pogodaka. Svih 90 minuta na terenu su proveli Gojko Kačar u timu Herte, odnosno Neven Subotić u ekipi Borusije.

Pogledajte još