Bajern i Mančester se sećaju 1999. godine

BEOGRAD, 29. marta 2010. (Beta) - Fudbaleri Mančester junajteda i Bajerna sastaće se u utorak u četvrtfinalu Lige šampiona, skoro 11 godina posle nezaboravnog finala ova dva tima.

U drugom sutrašnjem četvrtfinalnom duelu sastaju se francuske ekipe Olimpik Lion i Bordo.

Aktuelni trostruki šampion Engleske Mančester želi da obezbedi treći uzastopni plasman u najbolje evropsko takmičenje. Na tom putu mu stoji tim protiv koga je pre 11 godina Mančester napravio najuzbudljiviji preokret u istoriji takmičenja.

Bajern je 1999. godine vodio sa 1:0, a onda je tim Aleksa Fergusona u sudijskoj nadoknadi vremena postigao dva gola i osvojio trofej.

"Nikad više niko neće osvojiti titulu evropskog prvaka na takav način. Svaki put kada budu vodili 1:0 tri minuta pre kraja, setiće se Mančester junajteda", rekao je tokom vikenda Ferguson.

"Crveni đavoli" putuju u Minhen u dobrom raspoloženju, bez povreda i sa liderskom pozicijom u nacionalnom prvenstvu.

Bajern, međutim, prolazi kroz teške trenutke, pošto je tokom vikenda izgubio prvo mesto na tabeli Bundeslige pretrpevši drugi uzastopni poraz.

Osim toga, trenera brine spremnost krila Arjena Robena, koji je za vikend povredio list leve noge u prvenstvenoj utakmici protiv Štutgarta, koju je Bajern izgubio sa 2:1.

"Sada treba da pokažemo od kakvog smo materijala napravljeni. Moramo da probamo da ne primimo gol kod kuće", rekao je štoper Filip Lam.

Liga šampiona će posle šest godina dobiti francuskog polufinalistu. Tada je to bio Monako, a duel Liona i Bordoa odlučiće ko će doći među poslednja četiri.

Bordo će igrati bez suspendovanog kapitena Alua Dijare. Prvak Francuske zabeležio je sedam uzastopnih pobeda u Ligi šampiona, a za to vreme primio je samo tri gola.

Domaćin sutrašnje utakmice Lion napravio je, međutim, najveće iznenađenje ovosezonske Lige šampiona, pošto je izbacio bogati Real Madrid.

"To što smo izbacili Real ne znači da ćemo pobediti Bordo. Igraćemo protiv jako dobrog tima, sa kojim je teško izaći na kraj. Znamo šta da očekujemo i nećemo ih potceniti", rekao je kreator igre Liona, Miralem Pjanić.

Pogledajte još