Navijač Železničara udario golmana Slavije

SARAJEVO, 28. marta 2010. (Beta) - Policija Kantona Sarajevo uhapsila je mladića koji je na fudbalskoj utakmici između domaćeg Željezničara i Slavije iz Istočnog Sarajeva ušao na teren i udario golmana gostujućeg tima.

Direktor FK Slavija Milorad Košarac izjavio je da je lekarskim pregledom ustanovljeno da je golman Ratko Dujković udaren nekim predmetom koji je bio u šaci napadača, prenose bosanski mediji.

"Dujković je sinoć imao simptome potresa mozga, mučninu i povraćanje", precizirao je Košarac dodavši da će protiv napadača biti podignuta krivična prijava.

Direktor Slavije kritikovao je propuste organizatora utakmice.

"Publika je ispoljila dosta nacionalizma, u više navrata skandirala je 'ubij, ubij, četnike', pri čemu nije upućen poziv oficijelnog spikera da prestane takvim ponašanje, a na tribinama je bilo i dosta ratnih zastava Armije BiH", rekao je Košarac.

On je negodovao i zbog toga što je policija sve navijače Slavije, "njih oko 120 koji su na utakmicu došli organizovano i najavljeno, deset minuta pre kraja utakmice odstranila s tribina, što je suprotno propisima Uefe i Fudbalskog saveza BiH".

Košarac je objasnio da se, prema svim propisima, u incidentnim situacijama gostujući navijači pod pratnjom policije izvode tek nakon što se stadion isprazni.

Čelnik Slavije je najavio da će taj klub razmotriti kako će se ubuduće ponašati prema navijačima Željezničara, za koje su, kako je podsetio, kapije stadiona u Istočnom Sarajevu do sada uvek bile širom otvorene.

Pogledajte još