SONJA VUKSANOVIĆ: Ćerkama sam i otac i majka

U raskošno dekorisanom ambijentu jednog beogradskog splava, Sonja Vuksanović organizovala je 24. decembra proslavu povodom osamnaestog rođendana starije ćerke Sofije, koju je dobila u braku sa bivšim suprugom, pevačem Željkom Šašićem.

Ponosna majka potrudila se da ispuni svaku želju svojoj mezimici za punoletstvo, iako ona nije bila zahtevna i poželela je da taj važan dan provede sa dragim prijateljima.

- Baš je bila prava žurka, onakva kakvu je Sofija i htela. Želela je da bude skroz opušteno veče. Društvo joj je bilo kulturno i veselo, svi su došli da se provedu. I zabavili su se onako kako dolikuje. Najbitnije mi je bilo da Sofija bude zadovoljna. I meni je bilo prelepo, takođe sam uživala sa svojim prijateljima. To veče zauvek ćemo pamtiti jer smo se obe posebno osećale. Moram da naglasim da sam ja bila zadužena oko dekoracije prostora, i iznenađenje sam do kraja krila od ćerke. Drago mi je što sam uspela da je oduševim - počinje Sonja, koja svoju stariju naslednicu i dalje smatra malom devojčicom.

A post shared by SONJA (@sonja__sv) on

- Često se našalim i kažem "Odakle mi Sofija uopšte". Neshvatljivo mi je što imam ćerku od 18 godina. To je činjenica, ali nisam svesna godina koje su proletele. Naš odnos je baš onakav kakav treba da bude između majke i ćerke, pre svega pun poštovanja. Nikada se nisam prema njoj ophodila kao da je mala, iako je ponekad tako doživljavam. S poštovanjem joj prilazim u svakom pogledu i pričam kao sa odraslom osobom. Ona mi to vraća na takav način da sve što kažem za nju je amin i zaista super funkcionišemo. Veruje mi, to mi je mnogo bitno - ističe Sonja.

- Sofija zna da joj mislim najbolje u životu i da tako procenjujem stvari. To mi je satisfakcija. Ponosna sam na nju u svakom pogledu. Ona završava četvrtu godinu srednje škole i planira da upiše fakultet. Zanimaju je mediji, to je njena sfera. Videćemo da li će biti novinarstvo, a meni je drago što želi da studira. Od sledeće godine imaću studenta u kući - ponosno kaže Sonja i dodaje da je ona u potpunosti preuzela brigu o ćerki nakon razvoda od pevača Željka Šašića.

A post shared by SONJA (@sonja__sv) on

- Sofiji sam i otac i majka. Nisam ni očekivala, niti sam razmišljala o tome, da će se moji bivši muževi pojaviti na rođendanu. Prošlost sam ostavila da miruje, tako da u sadašnjosti za bivše partnere nema mesta. Na te odnose odavno sam stavila tačku. Bila sam svesna da će proslava proći bez oba moja bivša partnera. Očigledno mi je takva uloga, da sam toliko jaka da deci budem i majka i otac, a to mi zaista nije problem - kaže Sonja i ističe kako njene ćerke imaju poseban odnos, a malena Viktorija koju je dobila u drugom braku sa Acom Lukasom, veoma je vezana za stariju sestru.

- Sofija i Viktorija imaju predivan odnos. Viktorija je na proslavi izdržala do kasno budna da nismo ni sanjale da će tako biti. Kući je pošla tek kad je umor savladao. Njih dve se veoma vole, poštuju, kao prave sestre. Sofija doživljava Viktoriju kao igračku u kući, a Viktorija nju uvažava, poštuje i posmatra je kao svoj idol. Super smo organizovane i funkcionišemo na najbolji mogući način. Deca su mi prioritet i njima sam maksimalno posvećena. Smatram da je tačna tvrdnja kako je za čoveka dete najbolja reklama - kakav roditelj, takav naslednik. Sve ide iz kuće, to je moja filozofija - završava Sonja.

Izvor: Glossy
Foto: Instagram/sonja__sv

Pogledajte još