PRIPREMA ZA DOČEK: 7 trikova za brzinski novogodišnji mejkap

1. Mejkap započnite sa šminkanjem očiju

Najlepša šminka je uredna šminka. Najveći problem kod šminkanja je kako ispraviti kada pogrešimo, a to nam se dešava, ili kako očistiti sa donjeg kapka ili jagodica “konfete” od senke. Ako krenemo da čistimo obično nam ostanu mrlje na tenu koji bi trebalo da bude perfektan. Kako bismo ovo izbegli, pogotovo kada ne želimo da potrošimo puno vremena, naš savet je da krenete od očiju. Sve što pogrešite očistite normalno, i kada završite oči prijeđite na ostatak lica.

2. Koristite selotejp da pravilno iscrtate ajlajner i nanesete senku

Za najluđu noć u godini izaberite senke žive boje i jače našminkajte oči. Kako biste senku i ajlajner savršeno naneli, komadić selotejpa zalepite na deo kože koji se proteže od spoljnjeg ugla oka u pravcu gde želiite da nanesete ajlajner. Zatim malom četkicom nanesite kremastu senku po dužini selotejpa čime ćete dobiti pravilnu ravnu crtu. Na kraju stavite ajlajner. Pazite da polžaj ajlajnera na oba oka bude isti.

3. Koristite rumenilo kao senku

Svaki mejkap proizvod možete koristiti gde god želite. Tako vam i rumenilo može poslužiti kao senka. Nanesite ga na prevoj na kapcima, čime ćete dobiti suptilnu definiciju na vrlo ležeran i prirodan način.

4. Za uvijanje trepavica koristite zagrejan uvijač

Uvijač za trepavice zagrejte držeći ga ispod fena za kosu 30 sekundi. Prstom proverite da uvijač nije previše topao za kontakt sa osetljivim područjem očiju, a zatim uvijte trepavice. Toplina će ih maksimalno uviti i bićete oduševljene rezultatom. Odmah nanesite maskaru za povećanje volumena.

5. Svetlucavu senku za oči koristite kao hajlajter

Još jedan višenamenski trik: fino svetlucavu senku za oči u nekoj nude nijansi koristite kao hajlajter, i to po celom licu. Gotovo svaka paleta senki za oči sadrži barem jednu svetlucavu, sedefastu belo-zlatnu nijansu. Pomoću prsta nanesite senku na vrh jagodica, sredinu nosa i po sredini usana.

6. Koristite korektor za konturisanje

Korektor tamnije boje koji koristite leti kada vam je koža preplanula, za novogodišnji mejkap možete koristiti za konturiranje. Kako biste definisali crte lica, nanesite korektor na jagodice, uzduž linije kose i vilične kosti. Ako želite da vizualno stanjite nos, sa obe strane nosa nanesite tamniji korektor. Uzmite zatim korektor u svetloj boji i nanesite ga ispod očiju, na sredinu nosa i na sredinu čela i brade. Na kraju ujednačite ten blenderom.

7. Pomoću četkice za zube učinite usne punijim

Nakvasite usne toplom vodom i zatim malim kružnim pokretima pređite po njima čistom, mekanom četkicom za zube. Usne će postati mekše, punije i dobiće lepu ružičastu boju. Nahranite ih balzamom, a zatim nanesite ruž u omiljenoj jakoj boji.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.