Igraćemo kada ne budemo mogli da se žalimo

BEOGRAD, 29. marta 2010. (Beta) - Predsednik Upravnog odbora rukometnog kluba Crvena zvezda Boban Glavonjić izjavio je da "crveno-beli" neće igrati ponovo sa Vojvodinom, dok god postoje zakonske mogućnosti za žalbu.

Utakmica Super lige u Novom Sadu između Vojvodine i Crvene zvezde prekinuta je 19. februara u 30. minutu kada je u teren bačen "topovski udar" čime je povređen trener Zvezde Igor Butulija.

"Mi ponovo utakmicu sa Vojvodinom nećemo igrati dok ne iscrpimo sve zakonske mogućnosti, kojima bi slučaj mogao da se reši. Isteraćemo stvari do kraja, čak i pocenu istupanja iz lige", rekao je Glavonjić na konferenciji za novinare i dodao da bez Zvezde liga ne bi bila ista.

Odlukom Drugostepene komisije Rukometnog saveza Srbije Vojvodina će odigrati naredne tri utakmice u Novom Sadu bez prisustva publike, a Crvena zvezda će platiti 100.000 dinara, jer nije nastavila utakmicu.

Glavonjić je dodao da će Crvena zvezda uputiti pismo EHF-u, izvestiti Olimpijski komitet Srbije, kao i Ministarstvo policije i Ministarstvo omldine i sporta.

Sportski direktor "crveno-belih" Nenad Peruničić naglasio je da nije očekivao da će na ovakav način da skreće pažnju.

"Imao sam sreću da sam 15 godina bio van ovoga. Sada sam prinuđen da štitim ljude u klubu, kada nisu sportske stvari u pitanju. Nama je rukomet u blatu, Znate kako se radi od same organizacije, pa na dalje. Ne znam kako ovaj sport postoji", zaključio je Peruničić.

On je dodao da je pitanje ponavljanja utakmice sa Vojvodinom "stvar principa".

"Postoje stvari pred kojima ne smeju da se zatvaraju oči. Nemam nameru da se dodovoravam nikome. Ja nisam iz te priče", rekao je Peruničić.

Pogledajte još