MUST HAVE: Šta svaka ženska torba mora da sadrži?

Zato nas uhvati panika svaki put kada nešto hitno treba da pronađemo, pa u tim situacijama uglavnom ceo sadržaj torbe izbacimo napolje kako bismo pronašli ono što nam je potrebno. Uglavnom ne razmišljamo previše o organizaciji stvari u torbi, pa kada krenemo na sastanak, umesto planera i olovke, sve što uspemo da pronađemo su hajlajter i minđuše koje smo usput skinule jer smo shvatile da su preteške. Ako se i vama događaju ovakve situacije, vreme je da se bolje organizujete. Donosimo vam 5 „must have“ stvari koje morate imati u svakom trenutku kod sebe, pored telefona, ogledala, ključeva i novčanika.

1. Crveni ruž

I same znate koliko je svaki dan nepredvidiv! Koliko puta vam se desilo da vas drugarice neočekivano pozovu na piće posle posla? Kako biste zablistale očas posla i svom izgledu dale dašak glamura, najbolje je da uvek sa sobom nosite crveni ruž. U zavisnosti od vašeg tena izaberite nijansu koja vam najviše odgovara, a ivice usana možete uokviriti olovkom za usta. U jednom potezu promenićete celokupan „Look&Feel“ i dobiti dozu sampozdanja koja vam je potrebna.

2. Šampon za suvo pranje kose

Postoje periodi kada smo toliko zatrpane obavezama, da jedva uspevamo da se probudimo i započnemo novi dan. Zbog užurbanog tempa, ne stižemo da posvetimo vreme svom izgledu, pa kada primetimo da nam kosa i nije baš čista, vežemo je u neformalan rep i tako zamaskiramo stvari. Međutim, nekada nas sačeka neodložan sastanak i moramo da budemo na visini zadatka. Zbog toga je dobro da u svojoj torbi uvek imate šampon za suvo pranje kose. Za samo par sekundi rešićete problem masne kose i dobiti savršen volumen i sjaj!

3. Za dobar osećaj i negovan izgled

Zbog užurbanog tempa života noću spavamo sve kraće, a događa se i da ne unesemo potrebnu dnevnu dozu vitamina i minerala u toku dana. Vremenom, ovakav način života se odražava na našu lepotu i na zdravlje. Kako biste imale dovoljno energije za sve dnevne izazove koji su pred vama, u torbi uvek imajte dijetetski suplement koji će obezbediti vašoj koži, kosi i noktima potrebne vitamine i mineralne.

4. Parfem

Šta bolje govori o ženskom stilu od parfema? Nijedan outfit nije kompletan bez mirisnih nota koji ga prate, zato uvek kod sebe imajte dobar parfem. On će vašoj pojavi dati poseban pečat, a sigurno će vas po njemu upamtiti. Izbegavajte jake mirise u dnevnoj varijanti, jer mogu proizvesti suprotan efekat. Nepisano je pravilo da parfem treba naneti na unutrašnju stranu ručnog zgloba, iza ušiju i na vrat. Na ovaj način uvek ćete mirisati lepo, a vaš miris će biti svež i postojan tokom celog dana!

5. Dezinfekciono sredstvo za ruke

Pored lepote, neophodno je misliti i na zdravlje. U sezoni virusa i gripa, potrebno je zaštititi se u svakom trenutku. Kada niste u situaciji da temeljno operete ruke, kao prva pomoć može poslužiti gel za dezinfekciju. On vam neće zauzeti puno mesta u torbi, a u svakom trenutku ćete biti zaštićene od bakterija, virusa i gljivica. U apoteci možete naći veliki izbor gelova koji pored dezinfekcije, pružaju i lep miris rukama.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.