Zahtev za trajno oduzimanje Ulemekove kuće

BEOGRAD, 29. marta 2010. (Beta) - Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je u ponedeljak da je Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu podnet zahtev za trajno oduzimanje kuće Milorada Ulemeka, osuđenog na 40 godina u više postupaka.

Specijalni sud je 1. juna 2009. godine naložio privremeno oduzimanje dela kuće bivšeg komandata Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka zbog sumnje da je taj objekat kupljen novcem od otkupa posle otmice Vuka Bajruševića.

Specijalni tužilac Miljko Radisavljević je na skupu u Palati Srbija rekao da je Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom moćno sredstvo za borbu protiv, pre svega organizovanog kriminala.

"Za godinu dana primene zakona pokrenut je veliki broj finansijskih istraga kojima je obuhvaćeno gotovo 250 lica, privremeno je oduzeta imovina velike vrednosti, počev od nekretnina - stanova i kuća, vozila, novca pa do pravnih pravnih lica", kazao je on. Radisavljević je istakao da je Zakon donet na samom početku reforme te se zbog toga, kako je ocenio, može smatrati i njenim vesnikom i simbolom.

Pogledajte još