Restoran Opera

Obilićev venac je jedna od žila kucavica našeg grada. U nizu uvek punih kafića možete pronaći mesto za pravo opuštanje uz kaficu. Ako je to bio „naporni“ šoping ne bi bilo loše ni da prezalogajite nešto. Restoran „Opera“ je pravo rešenje.

Prednji deo lokala je zamišljen kao kafe u kome možete pijuckati piće dok kroz velike izloge posmatrate život u jednoj od najlepših beogradskih ulica. Ukoliko želite ovde i da ručate izaći će vam u susret. Izdvojeni VIP deo idealan je za one koji žele potpunu privatnost, za poslovni sastanak ili intimnu večeru. Galerija je rezervisana samo za one koji su raspoloženi za gastronomska putovanja.

Prostrana letnja bašta je većinom dana senovita tako da je tu prijatno sedeti čak i kada temperatura vaduha postane prava tropska. Enterijer kompletnog lokala je potpuno originalan, obogaćen komadima stilskog nameštaja sa detaljima koji dočaravaju duh aristokratskih dvorova.

Gastronomska ponuda je bogata i raznovrsna. Pripremaju salate, paste, bifteke, ribu… Peciva, sendviči, omleti, brusketi sa paradajzom, dimljeni losos, paleta sireva, karpačo, samo su neka od predjela u “Operi”.

Grčka ili Cezar salata, salate od plodova mora, i druge bogate kombinacije mogu poslužiti kao laganiji obrok, pogotovo ukoliko nemate strpljenja da čekate na vaš obrok. Ovde se jela pripremaju onoga trenutka kada ih poručite, ništa ne stoji skuvano, tako da ne morate da brinete o svežini.

Špagete sa povrćem, pršutom i pavlakom, karbonara ili one sa četiri vrste sira, plodovima mora, njoke, pene i taljatele pripremaju po italijanskoj recepturi.
Imaju i jelovnik za najmlađe sa mini-picama i piletinom na žaru.

Predstavili su nam kuhinju lovačkim fileom, specijalitetom, koji se priprema od tri vrste mesa: piletine, bifteka i srnetine. Kao prilog služi se parmezan, pečeni krompir i krispi slanina. Cena mu je 1.290 dinara, i jedno je od skupljih jela u restoranu.

Restoran “Opera” je odlično rešenje za poslovni ručak, romantičnu večeru ili trač partiju sa drugaricama. 

Tekst: Marija Milenković

Pogledajte još