Platini zabrinut zbog priprema Ukrajine

BRISEL, 29. marta 2010. (Beta-AP) - Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini zabrinut je zbog sporih priprema Ukrajine sumnja da će ta zemlja zajedno sa Poljskom, moći da organizuje Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Platini je rekao da građevinski radovi na stadionu u ukrajinskom gradu Lvivu "uopšte ne napreduju", kao i da organizatori kasne sa radovima na stadionu u Kijevu. On je upozorio da, ako stadion u Kijevu ne bude bio spreman, Ukrajina neće moći da organizuje Evropsko prvenstvo.

"Zabrinut sam pošto smo ukazali poverenje Ukrajini. Ako se utakmice ne budu igrale u Kijevu, onda Ukrajina neće biti organizator Evropskog prvenstva. Ali, mislim da će na kraju sve biti u redu", rekao je Platini u Briselu.

Na Olimpijskom stadionu u Kijevu trebalo bi da se odigra šest utakmica, uključujući i finale, a Platini je kritikovao organizatore zbog sporih radova.

Predsednik UEFA će sledeće nedelje otputovati u Kijev kako bi procenio situaciju. On će zatražiti od nove vlade da u organizaciji sustigne ko-domaćina Poljsku.

UEFA je u septembru 2008. godine upozorila Ukrajinu i Poljsku da će im oduzeti organizaciju Evropskog prvenstva ako ne ubrzaju građevinske radove.

Oba domaćina moraju da obezbede po četiri stadiona. U Ukrajini utakmice bi trebalo da se igraju u Kijevu, Donjecku, Lvivu i Harkovu.

"U Poljskoj je sve po planu. Ali je u Ukrajini teža situacija. Radovi u Lvivu se nisu pomerili ni za centimetar pa sam veoma zabrinut", rekao je on.

Platini nije želeo da kaže da li će Nemačka zameniti Ukrajinu i sa Poljskom organizovati turnir 2012. godine.

"Ne postoji plan B", rekao je Platini.

Pogledajte još