Zola ne napušta Vest Hem

BEOGRAD, 29. marta 2010. (Beta-AP) - Trener Vest Hema Đanfranko Zola rekao je da će ostati šesf stručnog štaba tog fudbalskog kluba i pored šest uzastopnih poraza u Premijer ligi.

Vest Hem je u subotu izgubio od Stouka sa 1:0 i ugrozio ostanak u Premijer ligi. "Čekićari" se nalaze na 17. mestu sa 27 bodova, koliko ima i Hal siti na 18. mestu u zoni ispadanja.
"Odlučan sam u nameri da ostanem u klubu. Poraz protiv Stouka je svima teško pao, ali znam da možemo sve da preokrenemo i ispunimo naše ciljeve", rekao je Zola.

Uprava kluba je kritikovala fudbalere zbog loše igre, ali vlasnici Dejvid Saliven i Dejvida Gold ipak podržali Zolu.

"Zahvalan sam im na podršci. Koncentirsan sam na predstojeće utakmice i opstanak u Premijer ligi. Daću sve od sebe da to ostvarimo. Moraćemo da radimo najbolje do sada i znam da možemo da postignemo dobre rezultate. Protiv Stouka smo odigrali bolje, ali moramo još da se popravimo ", rekao je on.

Uprava Vest Hema saopštila je da je fudbalerima dozvoljen trodnevni odmor.

"Gospodin Zola je otišao na Sardiniju. Igrači su dobili tri slobodna dana da se spreme za utakmicu sa Evertonom i obavezama se vraćaju u sredu", rekao je suvlasnik Vest Hema Dejvid Saliven i ponovio da uprava nije razmišljala o otpuštanju trenera.

"Upravni odbor će biti veoma iznenađen ako Zola ove nedelje ne bude vodio ekipu", dodao je on.

Do kraja šampionata ostalo je šest kola.

Pogledajte još