Bekenbauer traži pomilovanje za Kuranjija

FRANKFURT, 29. marta 2010. (Beta-AP) - Legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer pozvao je selektora reprezentacije Joahima Leva da vrati u reprezentaciju Kevina Kuranjija, najboljeg strelca Bundeslige.

"Ako želimo da četvrti put osvojimo Svetsko prvenstvo, potrebni su nam najbolji igrači, uključujući i Kevina Kuranjija", rekao je Bekenbauer.

Lev je napadača izbacio iz reprezentacije zato što je 2008. godine napustio stadion u poluvremenu utakmice protiv Rusije. Kuranji je bio ljut jer nije bio ni među rezervama za taj meč. Njegove stvari iz timskog hotela pokupio je jedan prijatelj.

Lev je tada rekao da više neće pozivati Kuranjija dok god je
selektor.

"Reprezentacija nije privatni odnos nekoliko pojedinaca koji imaju problema jedni sa drugima. Reprezentacija pripada svima nama, svi mi želimo da pobedimo u Južnoj Africi", naveo je Bekenbauer.

Kuranji je ove sezone postigao 17 golova za Šalke, uključujući i oba u pobedi od 2:0 protiv Bajerna proteklog vikenda. Lev je tu utakmicu gledao uživo, a publika mu je skandirala, koristeći njegov nadimak: "Jogi, otvori oči".

Bekenbauer je osudio ono što je nazvao "doživotnom suspenzijom" Kuranjija, koji je za reprezentaciju igrao 52 puta i postigao 19 golova.

"Ovo bezuslovno 'ne' mi je uvek smetalo. Doživotna suspenzija za fudbalera. Uvek sam mislio da je to čisto natezanje", rekao je Bekenbauer, član odbora nacionalnog saveza i najuticajniji glas u nemačkom fudbalu.

Pogledajte još