Organi bezbednosti imali podatke o napadima?

MOSKVA, 30. marta 2010. (Beta) - Organi bezbednosti su, prema nekim informacijama, imali podatke o mogućim terorističkim napadima na saobraćajnim objektima, piše danas moskovski dnevnik Komersant.

"Po zvanično nepotvrđenim podacima, organi bezbednosti su mogli da poseduju informaciju o mogućem napadu terorista u metrou. U svakom slučaju, od ranog jutra mnoge žene 'kavkaskog izgleda' su privođene zbog navodne provere dokumenata, pretresane, a zatim odvođene u miliciju", piše list.

Dnevnik prenosi reči jedne od njih da je privedena u odeljenje milicije na jednoj od stanica moskovskog metroa koja je čula deo razgovora.

"Iz milicijskih razgovora moglo se shvatiti da su žene privodili na raznim stanicama, ali da nisu našli ništa sumnjivo. O tome da se dogodio teroristički napad, sagovornica Komersanta je saznala kada je u sobu utrčao jedan milicioner, očigledno načelnik. Sa praga je zavrištao 'Kako ste mogli da ih ispustite, kad ste imali informaciju'", prenosi dnevnik.

List dodaje da je Ministarstvo spoljnih poslova odbilo da zvanično potvrdi tu informaciju, a da su nezvanično saopštili da su samo poslednjih dana dobili tri telegrama da se spremaju teroristički napadi na transportnim objektima u Moskvi.

Pogledajte još