Barsa i Arsenal u reprizi finala

BEOGRAD, 30. marta 2010. (Beta) - Fudbaleri Barselone i Arsenala sutra će u Londonu početi borbu za mesto u polufinalu Lige šampiona, takmičenja u čijem su se finalu sastali 2006. godine.

Barselona je tada pobedila sa 2:1 i okitila se titulom prvaka Evrope, koju je osvojila i prošle godine.

Finale iz 2006. godine propustio je trenutno po mnogima najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi, koji bi u Londonu mogao da se prvi put sretne s nekadašnjim saigračem iz pionirskih danas u Barsi Seskom Fabregasom, sada kapitenom Arsenala.

Duel u Londonu bi, takođe, mogao da bude i prvi u kome će napadač
Barselone Tijeri Anri igrati protiv svog bivšeg kluba Arsenala. Anri
je igrao i pomenuto finale iz 2006. godine, kada je Arsenal bio
oslabljen zbog isključenja golmana Jensa Lemana.

"Ovaj put će sigurno biti drugačije", kazao je trener Arsenala Arsen Venger, koji je priznao da je u tom meču doživeo veliko razočarenje.

Venger će imati težak zadatak da zaustavi raspucanu Barselonu, pre svih Mesija.

"Leo je poseban. Ono što on može da uradi retko se viđa kod drugih fudbalera. Pre neki dan sam se držao za glavu dok sam ga gledao, jer nisam mogao da verujem šta radi. Ljudi me često pitaju da li je Leo uopšte čovek. I ja se nekad zapitam", istakao je Anri.

Napad Arsenala, s druge strane, predvodiće Fabregas, koji je Barselonu napustio sa samo 16 godina.

"Koliko god je važno da ne govorimo previše o individualnim kvalitetima igrača Barselone, toliko je i bitno da ne opteretimo Fabregasa previše. Ne smemo da očekujemo da će on sam dobiti meč, to nije fer, ni realno", kazao je Venger.

Drugu utakmicu večeri u Milanu će igrati Inter i moskovski CSKA, prvi ruski tim u četvrtfinalu Lige šampiona još od 1996. godine kada je to uspelo njegovom večitom rivalu Spartaku.
"Navikli smo da nas potcenjuju. Možda će tako biti u sa Interom", naveo je trener CSKA Leonid Skutski.

Inter je u osmini finala Lige šampiona eliminisao Čelsi, ali polako posustaje u italijanskom prvenstvu u kome je u subotu poražen na gostovanju Romi sa 1:2.

Trener Roberto Mančini, takođe, u susretu sa CSKA neće moći da računa na štopera Lusija i vezistu Tijaga Motu.

"Nije lako igrati u tri takmičenja. Troši se mnogo energije. Ali daćemo sve od sebe. Želja za pobedom je jača od našeg umora", naglasio je napadač Intera Dijego Milito.

Prvi četvrtfinalni mečevi igraju se večeras kada će Bajern u Minhenu dočekati prošlogofišnjeg finalistu Mančester junajted, dok će Olimpik u Lionu biti domaćin Bordou u francuskom derbiju

Pogledajte još