Marko Pantelić odgovarao na pitanja navijača Ajaksa

BEOGRAD, 30. marta 2010. (Beta) - Napadač fudbalske reprezentacije Srbije i Ajaksa Marko Pantelić odgovarao je na pitanja navijača tima iz Amsterdama i ponovo izrazio nadu da će njegova ekipa na predstojećem Svetskom prvenstvu ostvariti dobar rezultat.

"Svetsko prvenstvo je najznačajniji turnir u fudbalu i svi imamo veliku želju da se dokažemo. Nadam se samo da ćemo biti kompletni u Južnoj Africi", rekao je Pantelić, a preneo klupski sajt.

Pantelić je u Amsterdam stigao pred početak sezone, a sačekali su ga brojni kritičari. Golovima i dobrim igrama, ipak, uspeo je da se odbrani i navijače pridobije na svoju stranu.

"Navikao sam da se borim. To radim ceo život. Verujem u seve i dajem uvek svoj maksimum", dodao je 31-godišnji napadač, koji je u karijeri igrao za 11 klubova, među kojima i Crvenu zvezdu, Hertu, Pari Sen Žermen, Iraklis, Seltu.

Tako je, kako je rekao u intervjuu navijačima, pored srpskog naučio francuski, engleski, nemački i grčki jezik.

Pantelić je naveo i da je uvek želeo da bude fudbaler, da nije imao uzora, ali da je učio od mnogih fudbalera. Kazao je i da je religija vrlo važna za njega, da sluša disko i domaću srpsku muziku, a da slobodno vreme provodi sa porodicom i prijateljima.

Holandsko prvenstvo Pantelić je nazvao kvalitetnim i dodao da stalno napreduje, ali na sajtu Ajaksa nije bilo govora o spekulacijama da će srpski napadač na kraju sezone, kada će biti slobodan igrač, napustiti Amsterdam i karijeru nastaviti u Engleskoj.

Pogledajte još