Vidić veruje u plasman u polufinale

BEOGRAD, 31. marta 2010. (Beta) - Fudbaler Mančester junajteda Nemanja Vidić izrazio je uverenje da će njegova ekipa uspeti da na revanšu sa Bajernom nadoknadi gol zaostatka, bez obzira na to što bi mogli igrati bez najboljeg igrača Vejna Runija.

Vidić je u izjavi za sajt Gol (www.goal.com) ocenio da bi Runijev izostanak trebalo da nadoknadi Dimitar Berbatov.

"Vaza (Runi) je neverovatan, ali se povremeno nađete u situaciji da ste bez tih velikih igrača i tada morate da se dokažete. Berbatov je u subotu (u prvenstvenom meču sa Boltonom) postigao dva gola, dokazao da je sjajan fudbaler, da može da postiže i namešta golove", naveo je Vidić.

Srpski štoper je ipak istakao da će presudni uticaj imati timski duh Mančester junajteda.

"Mi i ne zavisimo od jednog igrača. Tim smo, a to smo ove sezone i pokazali. Moramo da verujemo u sebe i koncetrišemo se na teren", rekao je Vidić.

Mančester junajted je prvi meč sa Bajernom izgubio sa 1:2, pošto je odlučujući gol primio u sudijskoj nadoknadi. Situaciju Junajteda dodatno je otežala povreda Runija u finišu meča kada je najbolji strelac tima iz Mančestera povredio članak.

"Nije bilo naše veče, a Bajern je igrao dobar fudbal. Mi smo stali kada smo postigli gol, mislili smo da je sve gotovo, a na kraju smo ostali razočarani rezultatom. Ipak, poraz od 2:1 i nije toliko loš s obzirom na revanš kod kuće", naglasio je Vidić.

Pogledajte još