Hor "Kruna od nota", bend "Two of us" i operski trio "Youkali" danas na Božićno seocetu kod Hrama

Lomljenju česnice prethodila je Sveta Liturgija koju je služio Njegova Svetost patrijarh srpski g. Irinej.

U organizaciji Unije pekara i "AS braća Stanković", podeljene su dve česnice, jedna od čak 2.000 delova i druga od 800. Najsrećniji su u česnici pronašli tri zlatna i deset srebrnih dukata.

Pored Njegove Svetosti, lomljenju čestice su prisustvovali i ministar inostranih poslova Ivica Dačić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, gradski menadžer Goran Vesić, kao i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević sa suprugom princezom Katarinom.

 

Nakon tradicionalnog božićnog običaja, usledili su sjajni nastupi na Raspevanoj jelki i bini koje su nam priredili dečiji hor, pojačke grupe i članovi PSD "Sveta Srbija".

Danas od 7:30 u Kripti i 9 časova u Maloj crkvi, biće održane Svete Liturgije, a od 17 časova večernje i jutrenje, takođe u Maloj crkvi.

Muzički program počinje nastupom hora "Kruna od nota" na Raspevanoj jelki od 17 časova. Na bini će od 19 časova nastupiti bend "Two of us", a zatim studenti FMU sa Operskim triom "Youkali".

Pridružite nam se na platou ispred Hrama Svetog Save.

„Božićno seoce kod Hrama“ po prvi put se održava na platou ispred Hrama Svetog Save od 4. do 28. januara 2018. godine.

Svakog dana, posetioci će uživati u nastupima dečijih i crkvenih horova na jedinstvenoj konstrukciji – božićnoj jelki, imaće priliku da se provozaju fijakerom oko samog Hrama, u drvenim kućicama pronađu različite poklone, rukotvorine, suvenire, ukrase, tradicionalne specijalitete i prisustvuju mnogim drugim aktivnostima.

Pored muzičkog programa, posetioci će imati priliku i da pogledaju različite pozorišne predstave, izložbe i filmove.

Doček Pravoslavne Nove godine biće obeleženo muzičkim programom i vatrometom.

Tokom manifestacije „Božićno seoce kod Hrama“, na platou ispred Hrama Svetog Save nastupiće veliki broj muzičkih izvođača među kojima su: Slobodan Trkulja (Balkanopolis), Sergej Ćetković, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Lena Kovačević, Dušan Svilar, Neverne bebe, Bistrik, bend 357, hor „Jedinstvo“ iz Kotora, hor „Mokranjac, dirigent Heraldo Estrada i mnogi drugi.

Više informacija o manifestaciji i programu možete pronaći na zvaničnom sajtu www.bozickodhrama.rs i Fejsbuk stranici – Božićno seoce kod Hrama.

Manifestaciju „Božićno seoce kod Hrama“ u saradnji sa Hramom Svetog Save i pod pokroviteljstvom Grada Beograda i Gradske opštine Vračar, organizuju kompanije „Color Media Communications“ i „Ninamedia“.

Prijatelji manifestacije su: Lukoil, CEBEF, Erste banka, Raiffeisen banka, Next, PDM Agro Fruit, Heineken Srbija, Generali osiguranje, Swisslion Takovo, Harmonija ketering, Dexy Co Kids, Omladinsko pozorište Dadov.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.