Lazarevac nudi zemljište za Tenisku akademiju Đokovića

LAZAREVAC, 30. marta 2010. (Beta) - Gradska opština Lazarevac ponudila je najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću zemljište od dva i po hektara za izgradnju Teniske akademije, koja je prvobitno trebalo da se gradi u Kragujevcu.

Opštinsko veće je, kako je danas saopšteno, na inicijativu predsednika Opštine Branka Borića donelo odluku da porodičnoj firmi Đokovića, Femili sportu, ponudi "atraktivno zemljište u centru Lazarevca, jedne od najbogatijih opština u Srbiji".

To zemljište se nalazi u slobodnom neizgrađenom kompleksu, koji je Generalnim urbanističkim planom i predviđen za izgradnju sportsko rekreativnih objekata, a u potpunosti je infrastrukturno opremljen.

Uz tu lokaciju nalazi se kompleks sportskih objekata sa fudbalskim stadionom, fudbalskim terenom sa atletskom stazom, terenima za male sportove, teniskim terenima, otvorenim klizalištem i sportskom dvoranom sa zatvorenim bazenom.

Poslednjih godina Lazarevac je i grad sporta s obzirom na to da je u nekoliko ekipnih sportova u samom vrhu domaćih liga, u rukometu i na evropskoj sceni, uz ekspanziju školskog sporta.

Pogledajte još