Inđija

Opština Inđija nalazi se u južnom delu Vojvodine, na obroncima Fruške Gore i na polovini starog autoputa između Beograda i Novog Sada.

Turistička ponuda opštine Inđija  veoma je raznovrsna. Na teritoriji Indjije postoje dobri uslovi za lov na sitnu divljač. Priobalje Dunava i okolne šumepogodne su  za lov na divlje patke, divlje guske, divlje svinje i srneću divljač, a brežuljkasti i ravničarski tereni  dobri su za lov na fazane  i zeca. Dunav (Beška, Krčedin, Stari Slankamen) i jezera kod Maradika i Jarkovaca pružaju uslove za ribolov.

Poseban doživljaj predstavlja boravak na obali Dunava i odlazak na jednu od brojnih ribarskih čardi, gde  se spremaju riblji specijaliteti i uživa u muzici tamburaša. Turisti mogu da se upoznaju sa običajima stanovnika koji žive u ovom delu Vojvodine kroz posete seoskim domaćinstvima i vinskim podrumima.

Posebnu atrakciju predstavlja program "Foto-safari Beška", koji obuhvata obilazak Koviljsko-Petrovaradinskog rita, plovidbu čamcima Dunavom i Gardinovačkim dunavcem, obilazak bara, šetnju kroz rit i šumu, snimanje prirode, divljih i domaćih životinja.

Za turiste-rekreativce u Inđiji postoje brojni sportski tereni, bazen i pešačenje po Fruškoj Gori.

Turističke informacije

Turistička organizacija opštine Inđija
Cara Dušana 1, 22320 Inđija
022/ 510 970, 551 693
mailto:turizam@indjija.net
http://www.indjija.net  

Za informacije o smeštaju kliknite ovde

Pogledajte još