PREPORUKA NEDELJE: Andreana Čekić - serija, film, restoran, recept, koncert

Predstavljajujući svoju preporuku za naš portal, Andreana nam je otkrila da, pored pevačkog posla, ima i rezervno zanimanje:

- Bavim se arhitekturom kad god ne nastupam, to je moja pasija. Možda zvuči čudno, ali ja sam interesovanje za projektovanje zgrada i kuća, kao i za dizajn enterijera, pokazala vrlo rano. Svoj talenat sam otkrila kada sam imala samo četiri godine. Tada sam od starih kaseta pravila zidove, takozvane planove prostorija, odnosno makete, pa sam ređala nameštaj od barbika u te prostorije i zamišljala da je to stan u kojem moje lutke žive.

Foto: Warner Brothers/Promo

SERIJA

- Definitivno nikad ne prebacim kanal kada ugledam “Two and a half men” (“Dva i po muškarca”). Tu seriju mogu gledati uvek iznova, posebno stare epizode sa Čarlijem Šinom, jer mislim da je u stvari glumio pravog sebe. Dopada mi se njihov zdrav sarkazam i smisao za humor.

www.imdb.com

Foto: Promo

FILM

- Postoje filmovi koji ostave utisak, posle kojih menjaš pogled na život i okolinu. “Lucy” (“Lusi”) odličan je film koji svedoči o tome da je čovekov um najmoćnija stvar na svetu. Mislima možemo sve da privučemo i samim tim ono nemoguće postaje moguće.

www.imdb.com

Foto: Promo

RESTORAN

- Pored dobre večere, jednako mi je važan ambijent i ljubazan personal. Zato volim da odem u restoran Zvezdara Teatar koji se nalazi u ulici Milana Rakića u Beogradu. U prelepom ambijentu sa posebnim izborom menija, služe svoje goste vrhunskim kulinarskim specijalitetima. Jela su jedinstvena, vešto izbalansiranih ukusa koji zadovoljavaju kriterijume najvećih gurmana, poput mene.

www.restoranzvezdarateatar.com

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT

- Nesto što nije komplikovano, a što će sigurno oduševiti svakog gosta su “Tortellini sa Mocarellom zapečeni u rerni”. Tortellini se kuvaju nekih 7-8 minuta u posoljenoj vodi. Dok se kuvaju, vi iseckate 300 grama šunke i glavicu luka. Nakon toga, izvadite Tortellini iz vode i stavite ih zajedno sa šunkom, lukom i pola litra neutralne pavlake u posudu u kojoj ćete ih zapeći u rerni. Možete dodati Vegetu i druge začine po svom ukusu. Stavite rendanu Mocarellu preko i pecite na 200°C 15 minuta.

Foto: Promo

KONCERT

- Volim da ispratim koncerte svojih starijih kolega, a takođe volim koncerte stranih izvođača. Bila sam, početkom decembra, na koncertu Gipsy Kings-a u Ljubljani. Njihove numere obožavam i bila mi je ogromna želja da ih čujem. Provela sam se sjajno i ispunili su sva moja očekivanja. Volela bih da dođu u Beograd, pa da ih ponovo čujem i uživam.

www.gipsykings.com

Tekst: Mario Badjuk
Foto: Promo

Pogledajte još