FORENZIČARI DOŠLI DO ODGOVORA: Zbog čega Jelenino telo nije nađeno u noći potrage za njom?

Frenzička istraživanja iz Novog Sada predstavili su fotografije sa lica mesta, na kojem je 3. aprila 2016. nađena mrtva pevačica Jelena Krsmanović Marjanović (33), na osnovu kojih su došli do odgovora na pitanje: „Zbog čega telo Jelene Krsmanović Marjanović nije nađeno u noći potrage za njom, nego tek sutradan?“

Nenad Šipka, direktor CFI, objašnjava da su ove fotografije samo segment njihove 3D rekonstrukcije Jeleninog ubistva i da su one veran prikaz fotografija uviđaja.

- Ovo je prikaz pronalaska Jeleninog tela iz našeg softvera. Na fotografijama se vidi da je telo skroz potopljeno u vodu, i to potrbuške. To objašnjava zbog čega policijski psi nisu u noći između drugog i trećeg aprila, kada je počela potraga za Jelenom po nasipu, nanjušili njeno telo - kaže Šipka i pojašnjava zašto je to tako:

- Molekuli vode se na površini zadržavaju oko sat vremena. Strujanjem vazduha molekuli se raspršuju u vazduhu i praktično nestaju. To je onemogućilo psima da je nanjuše. Nama je ovo još jedan pokazatelj da Jelena nije ubijena u tom kanalu, nego da je tu doneta sa nepoznate lokacije, jer da je tu ubijena, psi bi morali da nanjuše njene tragove - one kojima je došla do kanala. Bilo da je hodala, bilo da je bila vučena po zemlji. A to se nije desilo.

Šipka dalje naglašava da u noći potrage za Jelenom nije bilo moguće da neko golim oko vidi Jelenu u kanalu, jer se ona praktično stopila s okolinom vode u kojoj je ležala.

- Na slikama se jasno vidi da je ona maltene skroz bila potopljena, tako da je u toku noći bilo nemoguće primetiti telo u prljavoj vodi, punoj granja i žabokrečine. Zbog toga je ona nađena tek po danu trećeg aprila - zaključije Šipka.

On kaže da CFI ovim fotografijama, ali i celokupnom rekonstrukcijom pokušava da stavi tačku na to da Jelena nije ubijena na nasipu.

- Mi zastupamo tezu da kanal u Crvenki nije mesto na kojem je Jelena dobila smrtonosne udarce. Sve što smo do sada uradili ide u prilog tome, pa i ove fotografije - kaže sagovonrik.

Podsetimo, „Alo!“ je već objavio rezultate 3D rekonstrukcije, kojom se došlo do zaključka da je Jelena ubijena između 1. i 2. aprila, a ne 2. aprila između 16.47 i 17.30 sati, kako je navedeno u naredbi za sprovođenje istrage.

- Jedan od zaključaka je da je ubica morao dobro poznavati nasip, ali i samu žrtvu. Zatim, isključuje se mogućnost da je pevačica ubijena u bližoj ili daljoj okolini mesta pronalaska tela, jer nisu pronađeni tragovi krvi. Takođe, nemoguće je da niko od posetilaca nasipa nije čuo Jelenine krike kada je napadnuta - objasnio je ranije Šipka.

Nenad Šipka izneo je još jednu tvrdnju o tome da Jelena nije ubijena na nasipu.

- Nakon što je Jelenino telo izvučeno iz kanala na njenoj majici nije bilo krvi, a na fotografijama njene majice koje su nastale nakon obdukcije vidi se krv. Ta krv potiče od krvi iz lobanje pomešane sa vodom iz kanala. S obzirom na to da je njeno telo bilo skroz potopljeno u vodi, voda je prodrla u lobanju kroz otvore i rane nastale udarcima tupim predmetom. Prilikom izvlačenja tela i transporta na obdukciju, došlo je do izlivanja krvave vode na majicu - tvrdi Šipka.

Ubistvo Jelene Krsmanović Marjanović misterija je već 21 mesec. Policija je 15. septembra uhapsila Zorana Marjanovića (39), Jeleninog supruga, kao osumnjičenog za ovaj zločin. Istraga je u toku i uskoro se očekuje podizanje optužnice.

Izvor: Alo!
Foto: Facebook

Pogledajte još