Karadžić zadovoljan učinkom FSS

BEOGRAD, 31. marta 2010. (Beta) - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da ta organizacija uspešno ispunjava postavljene ciljeve, da je vidan napredak u regularnosti takmičenja, ali i da je nezadovoljan radom Zajednice klubova Super lige.

"Kada smo preuzeli dužnost 2008. godine prioritet je bio finansijska konsolidacija, a sada imamo veći budžet. Izborili smo plasman na Mundijal, Kuća fudbala se gradi i postigli smo napredak u regularnosti takmičenja", rekao je Karadižć na sednici FSS-a u Staroj Pazovi.

Predsednik FSS-a rekao je da se u poslednje vreme u domaćem fudbalu pojavio govor mržnje. "Ove sezone funkcioneri pojedinih klubova postavili su za cilj osvajanje titule kao pitanje života i smrti. Pojavio se govor mržnje, a to je zabranjeno", poručio je Karadžić.

Karadižć je rekao da je nezadovoljan radom Zajednice Super lige i dodao da će FSS preuzeti vođenje lige ako se situacija ne promeni. "Nisam zadovoljan radom Zajednice i njenih organa. Ne može se o nekim stvarima pričati u javnosti, a da niko ne reaguje. Ne želimo da kontrolišemo Zajednicu, ali ćemo i to uraditi ako ne budu radili kako treba", rekao je on.

Karadžić je rekao da dobro napreduju radovi na Kući fudbala i da se očekuje da će izgradnja biti gotova do oktobra.

FSS je za najperspektivnijeg fudbalera za 2009. godinu proglasio igrača Fiorentine Adema Ljajića, koji je prošle godine sa Partizanom osvojio "duplu krunu".

Za najperspektivnijeg trenera proglašen je šesf stručnog štaba Spartaka Zoran Milinković, a najbolji sudija je Milorad Mažić.

FSS je dodelio "Zlatne značke" bivšem funkcioneru Miljanu Miljaniću i selektoru Vujadinu Boškovu za postignute rezultate.

Pogledajte još