Za četvrtak, 1. april 2010.

BEOGRAD, 1. april 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvećuju reagovanjima na usvajanje Deklaracije o Srebrenici, nelegalnoj gradnji Gorana Bregovića i Predraga Peruničića i ekonomiji.

ALO - "Đinjdićeve ubice u BGD sa novim licima", naslov je teksta u kome se navodi da se odbegli saučesnici u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića nalaze u Beogradu.

BLIC - List piše o sporu zbog emitovanja sednice Skupštine Srbije na drugom kanalu Radio-televizije Srbije, u vreme fudbalskog prenosa: "Država plaća penale zbog neprenošenja Lige šampiona".

VEČERNJE NOVOSTI - List objavljuje intervju sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom pod naslovom "Hapšenje nema alternativu!" O nelegalnoj gradnji muzičara Gorana Bregovića pod naslovom "Bregoviću krivična prijava".

DANAS - O odlaganju direktnog prenosa Lige šampiona zbog sednice o Srebrenici u tekstu pod naslovom "Hoće li Skupština nadoknaditi štetu". O Deklaraciji o Srebrenici: "Tragično poglavlje ipak nije zatvoreno". Za list piše generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen: "Rusija je potrebna NATO-u". O nelegalnoj gradnji u tekstu "Krivične prijave protiv Gorana Bregovića i Predraga Peruničića".

KURIR - "Krivična prijava protiv Bregovića", o postupku koji je zbog nelegalne gradnje pokrenut protiv muzičara Gorana Bregovića.

POLITIKA - O novom guverneru Narodne banke Srbije u tekstu "Predsednik Republike predlaže guvernera". O kreditima pod naslovom "Četiri banke nude laki keš". O dopunskom konkursu za izbor sudija u tekstu "Na jednu sudijsku funkciju 17 kandidata".

PRES - O Deklaraciji o Srebrenici predsednik Srbije Boris Tadić: "Deklaracija o Srebrenici je izraz najvećeg patriotizma". O odlaganju direktnog prenosa Lige šampiona zbog sednice o Srebrenici u tekstu "UEFA tuži RTS zbog Srebrenice". "Krivična prijava protiv Brege zbog divlje gradnje!" naslov je članka o nelegalnoj gradnji muzičara Gorana Bregovića.

PRIVREDNI PREGLED - "Vršac se najbolje reklamira" o rezultatima takmičenja lokalnih samouprava u promociji investicija u Srbiji. O ekonomskoj situaciji u tekstovima "Deficit Srbije 785 miliona E", "Za stečaj 10.000 firmi" i "Nerazvijenima 1,4 milijarde".

Pogledajte još