Privedeni aktivisti zbog poruke poslanicima

BEOGRAD, 1. aprila 2010. (Beta) - Policija je noćas privela devetoro aktivista Inicijative mladih za ljudska prava koji su ispred Doma Narodne skupštine Srbije učestvovali u akciji te nevladine organizacije "Ta teška strana reč 'genocid'".

Privedeni aktivisti jutros su pušteni, nakon što su proveli noć u stanici policije Stari grad gde su im uzete izjave i podaci koji su poslati nadležnom tužilaštvu na dalju procenu, rekao je agenciji Beta programski direktor Incijative mladih za ljudska prava Dragan Popović.

"U akciji na platou ispred Doma Narodne skupštine učestvovalo je tridesetak aktivista Inicijative koji su na taj način želeli da poruče poslanicima da je reč 'genocid' svakako trebalo navesti u Deklaraciji usvojenoj pre dva dana u parlamentu", rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, policija iz stanice Stari grad došla je i privela devetoro aktivista na poziv skupštinskog obezbeđenja, kada su učesnici akcije Inicijative na pločniku ispred Skupštine autolakom ispisali poruku "Ta teška reč 'genocid'". Privođenju je prethodio i kraći verbalni sukob sa skupštinskim obezbeđenjem, a oni su ubrzo pozvali ekipu Gradske čistoće koja je uklonila poruku, rekao je Popović.

Pogledajte još