ŽIVOT JE NIJE MAZIO! Lepa Brena: Bila sam gladna – mesecima sam imala samo za hleb i jogurt

Nakon što je proslavila 35 godina postojanja na muzičkoj sceni, o njoj je snimljen dokumantarni film čija dva dela su prikazana na TV Prvoj, a koji su oduševili njene fanove.

Brena koja je danas gazdarica “Granda” i pevačica za čije nastupe se plaća više, priznaje da je bilo dana kada je loše živela.

Kada sam 1979. godine završila srednju školu, želela sam da upišem medicinu. Međutim, moj otac nije imao dovoljno sredstava, jer je plata bila prilično mala, a školovati troje dece nije bilo lako. Upisala sam turizam na Prirodno-matematičkom fakultetu i tada sam položila prijemni. Imala sam toliko malo novca, tek da platim stan i onda sam štedela na hrani. Za grejanje sam kupovala naftu, a dešavalo se da mesecima jedem hleb i jogurt. I ništa više. Eventualno neka pašteta i margarin. Nekako sam izdržavala i bilo me je sramota da kažem da prosto ne jedem – priznaje pevačica.

Brena kaže da je bila tako vaspitana da nije čak ni od bliskih ljudi tražila da joj pomognu:

Najgora stvar je bilo kada me pozove drugarica Olivera, koja je stjuardesa, na ručak. Pre odlaska kod nje se najedem hleba kako se kod nje ne bih prejela. A onda kada dođem kod nje kažem da nisam gladna, a zapravo mesecima nisam imala pravi obrok. Mama nas je tako vaspitala, nije dala da odemo kod nekoga i da se tamo najedemo, možemo da uzmemo malo, kolača nikada ne smemo da uzimamo puno i ni slučajno da tražimo više. – kaže Brena, i objašnjava da je ona radoholik.

Uvek sam imala fenomenalan posao i sve da se nisam bavila pevanjem, šta god drugo da sam radila, radila bih jako dobro. Kada je neko radoholik i vredan, on mora da uspe. Međutim, dogodila se velika inflacija koja je 1990. godina masakrirala celu privredu u Jugoslaviji, pa se desio rat, raspala se država. Nije samo kod nas to tlo bilo trusno, ta ekonomska strujanja koja se dešavaju. Nekako mlade ljude moramo da naučimo da je život turbulentan i da prosto moraš da budeš pametan, vredan i snalažljiv.

Izvor: Blic.rs
Foto: lepabrenaa/Instagram

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.