ŠEST SIMPTOMA - ČETIRI REŠENJA: Detoksikacija organizma - neophodna nakon praznika!

Detoksikacija organizma preporučuje se do tri puta godišnje, a najpotrebnija nam je nakon novogodišnjih i božićnih praznika, kada smo se malo opustili po pitanju zdrave ishrane.

Tokom praznika u organizam smo uneli dosta nezdravih, masnih i prezačinjenih namirnica, alkohola i veliku količinu slatkiša, što znači da se u našem organizmu nakupilo dosta štetnih materija. Veći deo toksina telo izbacuje putem znojenja i drugih telesnih tečnosti, ali jedan deo se akumulira u telu. Nakupljeni toksini mogu biti uzročnici mnogih bolesti, pa je neophodno pročistiti organizam s vremena na vreme.

Da vam je detoksikacija potrebna upozoravaju vas sledeći simptomi:

1. Ubrzano zamaranje i problem sa koncentracijom.

2. Raspoloženje vam varira i depresivni ste.

3. Imate loš zadah i pojačano znojenje neprijatnog mirisa.

4. Prehlađeni ste više od dva puta godišnje.

5. Nokti su vam skloni listanju i lomljenju.

6. Nemate redovnu stolicu i lako dobijate na težini.

Ako ste kod sebe prepoznali bar neki od ovih simptoma vreme je za dvonedeljnu detoksikaciju organizma. Bićete raspoloženi i zdraviji ako pratite ove korake:

1. Pijte puno vode

Voda pomaže u ispiranju toksina koji organizam napuštaju putem mokraće. Preporuka je da popijete barem 1,5l vode dnevno.

2. Vežbajte

Fizička aktivnost podstiče izbacivanje toksina. Ukoliko već trenirate promenite vrstu treninga. Na taj način ćete aktivirati drugu grupu mišića i poboljšati detoksikaciju.

3. Povedite računa o ishrani

Uvedite u vašu ishranu malo više voća i povrća jer sadrže u sebi puno prirodnih vlakana koja čiste creva. Možete jesti ribu i belo meso, a slatkiša se morate potpuno odreći u naredne dve nedelje.

4. Pijte čajeve

Čajevi deluju kao diuretik, što pozitivno utiče na izbacivanje toksina iz tela. Odaberite biljne čajeve i tokom detoksikacije zaboravite na zaslađivače.

Izvor: Lepota&zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.