Oko 100 sportskih klubova pred stečajem

BEOGRAD, 1. aprila 2010. (Beta) - Oko 100 sportskih klubova i saveza nalazi se na spisku firmi objavljenom u četvrtak u kojima će zbog dugotrajne blokade računa automatski biti pokrenut stečaj.

Većinu na spsku koji je objavila Narodna banka Srbije čine nižerazredni klubovi i granski savezi manje profitabilnih sportova, ali su tu i košarkaški klubovi Crvena zvezda i Vojvodina, kao i fudbalski prvoligaši Jagodina i Smederevo. Na listi firmi za automatski stečaj su i vaterpolo i rukometni klub Crvena zvezda, rukometni, streljački i hokejaški klub Vojvodina, kao i kuglaški i šahovski klub Partizan.

Mesto na spisku zauzimaju i firme poput RK Partizan Promet, Partizan Šuting trejd i Partizan Auto trejd sa adresom u beogradskoj ulici Humska 1 gde je stadion fudbalskog kluba Partizan i prostorije većine sekcija tog sportskog društva. Na spisku su i Crvena zvezda konzorcijum sa adresom Ljutice Bogdana 1, gde su i prostorije sportskog društva Crvena zvezda, kao i Bingo-Partizan-Crvena zvezda sa sedištem u Maglajskoj 34.

Pred stečajem su, između ostalih i beogradski fudbalski klubovi Obilić, Hajduk, BASK, Zvezdara, košarkaške ekipe Beovuka i Lavova, rukometni klub Šamot iz Aranđelovca, Bokserski savez Jugoslavije, Bodi bilding savez Srbije i Crne Gore, Savez za školski sport Zrenjanin, Karate savez Beograda.

Pogledajte još