BOJANA BOJANIĆ OTPUTOVALA NA IZBOR ZA MISS INTERCONTINENTAL: Otkrivamo kako izbori za mis utiču na razvoj turizma zemlje domaćina?

Na primer, kažu da 10 miliona dolara košta dovođenje Miss World organizacije u neku zemlju, a Kina već sedmi put za redom ulaže taj novac! Prepoznali su da lepota oficijalnih lepotica svih država sveta može da doprinese povećanju ugleda i broja turista!

Što se na kraju ispostavilo tačno jer je južni grad Sanya, koji je prestonica takmičenja Miss World, narastao toliko da se ne može prepoznati! Ovo nam govori koliko poverenja Kina već godinama ima u Juliju Morley, direktorku organizacije Miss World, i koliko su prepoznali doprinos takmičenja turizmu i afirmaciji Sanye. A zamislite taj uspeh za jednu turističku organizaciju kada se lepota vaše zemlje ili grada prenosi u direktnom ili odloženom prenosu u 160 država.

Takmičenje koje se takođe izdvaja je Miss Intercontinental! Oni su zapravo, davne 1971. godine organizovali svoj prvi izbor za mis i to isključivo u promotivne turističke svrhe kako bi na ostrvo Aruba privukli turiste. Ne samo što su u tome uspeli nego niko nije mogao ni da pretpostavi da će ovo takmičenje odjeknuti i ubrzo postati međunarodno a danas interkontinentalno!

Napravili su tradiciju jednogodišnjeg održavanja, a ove godine, tačnije 24. januara možete se priključiti milionima gledalaca i pratiti ovogodišnji izbor koji će biti u Egiptu! Ambasadorke lepote će obići luxor, piramide u Kairu, ali i krstariti Nilom gde će čitavom svetu slati najlepše fotografije i priče jedne zemlje.

Kako je misija takmičenja pronaći najlepše žene na svim kontinentima, u konkurenciju je ušla i naša Bojana Bojanić prelepa Novosađanka! Spremna i presrećna otputovala je na ovo takmičenje sa velikom željom da ostale takmičarke i organizatore upozna sa kulturom i turističkim potencijalima naše Srbije. Kao poklone, sa sobom će poneti posebne suvenire koje je obezbedila Turistička organizacija Srbije.

A o jedinstvenosti naše zemlje govoriće i Bojanin nacionalni kostim koji je radila Marija Šabić a to je bela stilizovana teniska haljina. U ruci će nositi teniski reket koji je ukrašen cirkonima i trakama sa bojama naše zastave a na reketu piše br. 1. Na ovaj način Bojana će poslati poruku da dolazi iz Srbije zemlje koju je tenisom proslavio Novak Đoković. U ruci ce imati zlatne loptice na kojima piše Srbija i bacaće ih za vreme predstavljanja u nacionalnom kostimu u publiku.

Za ovo takmičenje posebne kreacije su za Bojanu napravili i naši cenjeni dizajneri Nataša Župac, Marija Šabić, Mladen Milivojević Baron i Danijela Božić, dok je kupaći kostim dizajnirala Ena Popov.

Za Bojanu možete glasati na sledećem linku thegreatpageantcommunity.com

Fotograf: Sara Popović
Šminka: Golden Rose
Frizura: Češalj i makaze

Pogledajte još