CVEĆE I SVEĆE ZA OLIVERA IVANOVIĆA: Građani širom Srbije odali poštu ubijenom lideru pokreta “Sloboda, demokratija, pravda”

Više od hiljadu građana okupilo se u 19 sati ispred Hrama Svetog Save na Vračaru, gde su palili sveće.

Odavanju počasti prisustvovali su i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić, poslanik Demokratske stranke Balša Božović, predsednik Nove stranke Zoran Živković, Dragan Đilas, Borko Stefanović, Vuk Jeremić, kao i predsednik DS Dragan Šutanovac. Među okupljenima su bili i humanista Arno Gujon, novinar Dragan Jovanović, lider PSG Saša Janković, Radomir Počuča.

Ovo je posle 15 godina prvo političko ubistvo u Srbiji i to je opomena da vremena koja su za nama nisu prošla. Ovo je pucanj u mir i toleranciju. Svi nadležni za bezbednost i u Beogradu i u Prištini i u Briselu moraju da nam kažu ko je to učinio, ako to ne učine krivi su oni – kaže Šutanovac.

Zoran Živković kazao je da je ovo velika tragedija.

Velika je ovo tragedija. Olivera sam znao 20 godina, on je bio pravi, veliki Srbin. Dobar sportista, poliglota, čovek sa idejama – rekao je Živković i dodao da je posle poraza na izborima on bio “bezopasan po svakoj logici”.

Arno Gujon rekao je da je tužan zbog toga što se danas dogodilo.

Olivera sam upoznao još dok je bio sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju i na mene je ostavio snažan utisak. Danas sam tužan kao da mi je rod rođeni – kratak je bio Gujon.

Lider Pokreta DJB Saša Radulović rekao je da očekuje od Vlade i nadležnih organa da se što pre saznaju ne samo ubice, nego i nalogodavci.

To je kritično važno. Oliver Ivanović bio je jedan sjajan i hrabar čovek, za poštovanje – kaže Radulović.

Istovremeno, ispred Uspenske crkve u centru Novog Sada stotinak ljudi odalo poštu ubijenom Ivanoviću.

Izvor: Blic.rs
Foto: Pexels/Ilustracija

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.