Džulijet Luis otvara Sinema siti

BEOGRAD, 2. aprila 2010. (Beta) - Holivudska glumica Džulijet Luis biće glavna inostrana gošća i otvoriće filmski festival "Sinema siti" (Cinema City) 5. juna u Novom Sadu, saopštio je u petak organizator festival "Egzit" (Exit).

"Džulijet će zvanično otvoriti filmski program festivala, a sa svojim novim bendom 'Nju romantiks' (New Romantics) te večeri nastupiće u okviru muzičkog otvaranja festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi", navodi se u saopštenju.

Kako je najavljeno, publika će imati priliku da na festivalu vidi nekoliko filmova Luisove, koja će na "Sinema sitiju" održati master klas za studente i mlade filmske umetnike.

Luisova (37) je između ostalog igrala u "Natural Born Killers" (1994) Olivera Stona, "Strange Days" (1995) Ketrin Bigelov i "From Dusk Till Dawn" (1996) Kventina Tarantina.

Potom je glumacku karijeru stavila u drugi plan zarad muzike, a sa svojim bendom "Juliette and the Licks" nastupila je kao jedna od glavnih zvezda festivala "Egzit" 2008. godine. Prošle godine sa pratećim bendom "Nju romantiks" snimila je album "Terra Incognita".

Pogledajte još