LAGUNA PREDSTAVLJA: "Julijin odgovor" - Glen Dikson

Foto: Promo

Laguna je objavila istinski čudesnu knjigu – „Julijin odgovor“ Glena Diksona. Autor nas vodi na prekrasno, iskreno putovanje kroz vekove, gde jedan čovek traži odgovore o ljubavi i usput otkriva sebe. Knjiga prelepih opisa i briljantnog zapleta, zabavna i romantična bajka iz stvarnog života, predstavlja neverovatno književno postignuće.

Kada mu ljubav prezrivo okrene leđa, Glen Dikson učini nešto neobično. Otputuje u Veronu. Kada se tamo nađe, dobrovoljno se javlja da odgovara na hiljade pisama koja stižu Šekspirovoj Juliji, pisama napuštenih ljubavnika iz svih krajeva sveta koji žude da proniknu u tajne ljudskog srca.

U zanosnoj Veroni, Glen uči običaje njenih žitelja i počinje da se bavi otkrivanjem istine o Romeu i Juliji. Jesu li ti ljubavnici zaista postojali? Jesu li živeli u Veroni? Zašto već vekovima žive u našim srcima? I čemu mogu da nas nauče o ljubavi? Istovremeno on nam priča o Kler i njenoj neuzvraćenoj ljubavi. Da li je ona istinski bila njegova srodna duša, ili je, poput Rozalinde iz Šekspirovog klasika, puki predmet zaljubljenosti koji izbledi čim mu u život uđe njegova prava Julija?

Kada se vrati kući u Kanadu i ponovo preuzme dužnosti nastavnika engleskog jezika, Glen se poduhvata čitanja „Romea i Julije“ sa svojim učenicima, koje suočava s idealom ljubavi. Ali u zanimljivom preokretu sudbine i sreće njegovi učenici – zajedno s jednom starom prijateljicom – podučavaju ga pravom značenju ljubavi i gubitka.

Zadivljujuća i uzbudljiva priča koja će vas držati u neizvesnosti do poslednje stranice. Ako ste voleli knjige i filmove „Jedi, moli, voli“ i „Pod suncem Toskane“, uživaćete u ovoj zabavnoj priči satkanoj od istorije i mašte koja nežno razbija stereotip o čvrstom muškarcu. Ovo je roman o muškarcu koji će otputovati u Veronu da bi odgovarao na pisma upućena Šekspirovoj Juliji, sve u pokušaju da razume ljubavnu patnju, da se oporavi i opet pronađe ljubav. Poput savremene ljubavne priče prožete romantikom minulih doba, ovi memoari muškarca u potrazi za ljubavlju razgaliće vam dušu i poželećete da odmah rezervišete let za Veronu.

Vešto napisane memoare o ljubavi i gubitku „Julijin odgovor“ možete pronaći od četvrtka, 28. decembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Pogledajte još